Magabiztosságot ad a gyerekeknek

2022.04.14. 14:00

Óvodásoknak tartottak versmondó versenyt Zalalövőn

Négy intézményből 31 óvodás korú kisgyermek vett részt a Gyere tavasz, várva várlak című szavalóversenyen, amelyet a Salla Művelődési Központ könyvtára rendezett a költészet napja tiszteletére.

Gyuricza Ferenc

Évente kétszer rendeznek szavalóversenyt a kisgyerekeknek. Képünkön a mostani megmérettetés díjazottjai

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A zalalövői intézmény már hosszabb ideje rendszeresen helyet biztosít a helyi és környékbeli óvodások versmondó versenyének, általában évi két alkalommal, ősszel és tavasszal várják a kisgyermekek jelentkezését. 

Ez évben a tavaszi versenyt a költészet napjához időzítették, s azon a zalacsébi, bagodi, bajánsenyei és zalalövői óvodába járók közül összesen 31-en vettek részt. A bemutatott szavalatokat háromtagú zsűri értékelte, a tagjai Gödörházi Józsefné nyugdíjas magyar és rajz szakos pedagógus, Baki Józsefné nyugdíjas óvónő, valamint Bischofné Hesinger Katalin művelődésszervező, költő voltak. Véleményük szerint a versek előadása nemcsak magabiztosságot ad a gyerekeknek, de nyelvi, kommunikációs készségeiket is javítja, amivel iskolaérettségük kialakulását jelentős mértékben elősegíti. Ezért örömteli, hogy évről évre szép számban vannak jelentkezők a versenyre.   

Első díjat Gál Katinka (Zalacséb) kapott, a második helyen Kiss Dorka (Bagod) végzett, míg a harmadik a helyi Borostyán Óvoda és Mini Bölcsődébe járó Konrád Jázmin lett. 

A zsűri döntése szerint különdíjban Andor Bulcsú, Major Lukács (mindketten Zala­csébről), Farkas Nóra (Bagod), valamint Kovács Maja (Bajánsenye) részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában