Verseny

2022.04.01. 16:00

Német nyelven mondtak verset Szepetneken

Német nyelvi versmondó versenyt rendeztek nemrég a Szepetneki Királyi Pál Általános Iskolában.

Horváth-Balogh Attila

A nyelvi verseny résztvevői

Forrás: Zalai Hírlap

Az oktatási intézményben két év kényszerű kihagyás után rendezhették meg újra a német nyelvi versmondó versenyt, az eddig hagyományos térségi verseny helyett ebben a tanévben „csak” helyi szinten. 

 

A megmérettetésen a tanulók három kategóriában – 1. kategória: 3–4. osztály, 2. kategória: 5–6. osztály, 3. kategória: 7–8. osztály – vetélkedtek egymással. A programot az első osztályos kisdiákok verses-dalos műsora nyitotta meg, majd a második osztályosok interaktív előadása következett. 

 

A folytatásban huszonegy szebbnél szebb német verset adtak elő a versenyre benevezett diákok. 

 

A szepetneki versmondó verseny célja hagyományosan a német nyelv megszerettetése, illetve a német irodalom és kultúra minél szélesebb körű megismertetése a gyerekekkel. Fontosnak tartják ezt azért is, mert az intézmény német nemzetiségi nyelvet oktató iskola, ahol heti öt órában német nyelvet és irodalmat tanulnak a diákok. 

 

A nyelvtanulás mellett nagy hangsúlyt kap a német nemzetiségi történelmi kultúra megismertetése, a hagyományőrzés és hagyományápolás is – az iskola versmondó versenye is ezt a célt szolgálja.  A szervezők reményei szerint jövőre újra iskolák közötti szinten mérhetik össze tudásukat a térség németül tanuló diákjai. A program megvalósítását a Szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában