Közös verseskötet jelenik meg

2022.04.20. 18:00

Író-olvasó találkozón mutatta be verseit a zalabaksai Berkes József és a Lentiben élő Nagy Margit Katalin

Kettő az egyben címmel közös verseskötete jelenik meg a közeljövőben a zalabaksai Berkes Józsefnek és a Lentiben élő Nagy Margit Katalinnak. Ennek apropóján tartott a két szerző közös irodalmi estet nemrég a zalai község kultúrházában.

Gyuricza Ferenc

Nagy Margit Katalin (balról), Berkes József és dr. Batáry Károly a zalabaksai irodalmi esten

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A költészet napja tiszteletére megrendezett író-olvasó találkozón verseiket mutatták be az érdeklődő közönség előtt, illetve szóltak azok megszületésének körülményeiről is. 

A keszthelyi születésű, de évtizedek óta Zalabaksán élő Berkes József több helyen publikált már, öt évvel ezelőtt Tűz voltam címmel önálló verseskötettel is jelentkezett, a közelmúltban pedig az Életet az éveknek irodalmi pályázatán vers kategóriában II. helyezést ért el. Nagy Margit Katalin – aki korábban meseszerzőként volt ismert – viszont most első alkalommal mutatja meg verseit a közönségének. A 170 oldalasra tervezett kötetben Nagy Margit Katalinnak közel ötven, Berkes Józsefnek több mint száz verse kap helyet. Ezek közt lesznek haikuk, de hosszabb költemények is. Témájukat tekintve vegyesek, hiszen – mint azt Berkes József mondta – eddigi életük során számos benyomás vagy ihlet érte őket, s azok a versekre is rányomták bélyegüket. 

Az irodalmi estnek dr. Batáry Károly nyugalmazott rédicsi háziorvos személyében volt egy harmadik közreműködője is, ő szintén foglalkozik versírással. Aktív résztvevője annak a Múzsák köszöntésére elnevezésű közösségi médiás csoportnak, amelyet Berkes József hozott létre, ő elsősorban itt osztja meg olvasóival költeményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában