Férfiének határok nélkül

2022.03.22. 08:00

A háború áldozatait segítették a novai Gubinecz Ákos lemezbemutató koncertjén

Lemezbemutatóból jótékonysági rendezvénnyé bővült a népzenei est vasárnap a Városi Színház és Hangversenyteremben. A szervezők az ukrajnai háború menekültjeinek támogatásához nyújtottak lehetőséget a nézőknek. 

Gyuricza Ferenc

Gubinecz Ákos a színpadon

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A Határtalan férfiének című esten a novai Gubinecz Ákos mutatta be tavaly megjelent nagylemezét. Az album határon túli területekről származó dalcsokrokat tartalmaz, köztük muravidéki katonadalokat is. A fiatal népdalénekes ennek apropóján a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézettel közösen Lendvára is tervezett lemezbemutatót, melynek közreműködői Ákos zenekara, a Csádé népzenei együttes mellett Csörsz Rumen István, a Tarsoly zenekar, a Muravidéki Dalárda és a Zeke Band voltak. 

 

– Az elmúlt hónapok és évek folyamatosan nehézségek elé állítottak mindnyájunkat, de igyekeztünk mindig optimisták maradni – mondta Gubinecz Ákos. – Most, amikor háború zajlik a szomszédban, sokunkban felmerül a kérdés: mit tehetünk mi, civil emberek azért, hogy segítsünk a nehéz helyzetbe kerülteken. A zene mindig is a szeretet és a béke jelképe volt, ez napjainkban is így van, így kell ennek lennie. Emiatt úgy döntöttünk, hogy a lendvai lemezbemutató koncerten becsületkassza kihelyezésével lehetővé tesszük, hogy a résztvevők adományaikkal támogassák a háborús menekülteket. Az így összegyűlt összeget pedig személyesen fogjuk eljuttatni a rászorulók megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában