Koncerttel egybekötve

2022.01.23. 13:01

Elismeréseket adtak át a magyar kultúra napján Zalaegerszegen - videóval

A megyeszékhelyen a városi hangverseny- és kiállítóteremben szombaton este rendezték meg a magyar kultúra napi ünnepséget.

Arany Gábor

A díjak átadása után (balról) Balaicz Zoltán, Tóth Renáta, Balassa Zoltán, Dávidházi Péter, Csomor Erzsébet, Varga Miklós, Bokor Ferencné, Vigh László

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezen a hagyományokhoz illően a közművelődési dolgozók kiemelkedő szakmai tevékenységét megköszönve nyújtott át elismerő okleveleket Balaicz Zoltán polgármester, valamint Vigh László országgyűlési képviselő.  A múzeumi ágazatban az oklevelet Bokor Ferencné érdemelte ki, aki két és fél évtizede a  Göcseji Múzeumban a titkárság vezetője, irattárának kezelője, adminisztrációjának kézben tartója. A közművelődési ágazatban az oklevelet a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban az intézmény 1981-es megalapításától dolgozó Varga Miklós kapta. Gépkocsivezető, és emellett tevékenyen részt vesz a művelődési ház  programjainak, rendezvényeinek műszaki és technikai lebonyolításában. A könyvtári ágazat díjazottja Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. Nagy munkabírású, sokoldalú felkészültségű munkatárs, aki fontos szerepet játszik az intézmény sikeres, színvonalas tevékenységében. A levéltári ágazatban Csomor Erzsébet, a Zala Megyei Levéltára nyugalmazott főlevéltárosa kapott elismerő oklevelet,  ily módon is megköszönve neki négy évtizedes munkásságát, Zalaegerszeg történetének tudományos és ismeretterjesztő feldolgozását. A Kultúra Mecénása díjat, Fischer György Hat álló című alkotását Balassa Zoltán, az Euro-Geo Kft. ügyvezetője vette át. A cég kiemelt támogatásával valósult meg tavaly VIII. Zegasztár tehetségkutató verseny. A Keresztury Dezső-díjat Dávidházi Péter irodalomtudós, akadémikus, Arany János kutatója, Keresztury Dezső életművének folytatója vette át.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezt követően az ünnepség a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és az Ismerős Arcok adott közös koncertjével folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában