Kiállítás

2022.01.25. 15:00

A 2020-as év legjobb természetfotói a falon Őriszentpéteren

Március elejéig tekinthetők meg az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság központi épületében az Év természetfotósa 2020 pályázat legjobb, nagy méretű alkotásai.

Gyuricza Ferenc

Hantai Péter Utolsó esély című képe A madarak viselkedése kategóriában nyert első díjat Reprodukció: Gyuricza Ferenc

A kiállítás anyagát abból a 111 fotóból állították össze, melyek a pályázat értékelése során az utolsó körig versenyben voltak a 14 különböző kategória díjaiért. A Közép-Európa legrangosabb természetfotós projektjének tartott pályázatra minden eddiginél több, összesen 4114 alkotás érkezett. 

 

Az év természetfotósa címet az 1982-ben született, jelenleg Gödön élő Potyó Imre nyerte el, akinek kilenc képe szerepelt a legjobbak közt. Az év természetfotója Pintér Csaba Légivadász című képe lett, egy zsákmányát karmaiban tartó, kitárt szárnyú karvallyal. A pályázat legjobb képei­ből az eredményhirdetés után elsőként Budapesten, a természettudományi múzeumban nyílt kiállítás, majd a tárlat országos körútra indult, így jutott el az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósághoz is. 

 

A kiállított képek QR-kódokat is tartalmaznak, ezek használatával a fotósokról, illetve a képkészítés körülményeiről is bővebb információkhoz juthatnak az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan jelent meg az a kétnyelvű, angol és magyar szöveget tartalmazó Az év természetfotói – Magyarország 2020 című kötet, amelyben ugyancsak a legjobb képek szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában