Frissen Zalából

2021.12.23. 16:00

Országos rajz- és fotópályázaton értek el szép sikert a nagykanizsai piarista diákok

A piarista iskola diákjai szép sikert értek el a Katolikus Karitász – Caritas Hungarica országos rajz- és fotópályázatán.

Horváth-Balogh Attila

A piarista iskola díjazott kisdiákjai: Novák Izabella, Fritz Aisa és Csiszár Fanni. Hiányzik a képről Nyakas Lara

Forrás: Zalai Hírlap

A szervezet a fennállásának 90. évfordulója és az önkéntesség éve alkalmából hirdette meg a „Segíts jól!” című pályázatot, melyre a szervezők az ország minden részéből várták a pályaműveket az 1–4., 5–8. és 9–12. osztályos korcsoportokból. A pályázat célja az volt, hogy a résztvevők bemutassák az általuk megtapasztalt segítő tevékenységet a rajzolás és a fényképezés művészi eszközével. Dr. Barbalics Józsefnétől, a Katolikus Karitász nagykanizsai csoportjának vezetőjétől megtudtuk: a dél-zalai városból 20 pályaművet tudtak továbbítani az országos központba. 

– A húsz pályaműből nyolcat értékelt a zsűri, ami azt gondolom, nagyon jó arány és szép eredmény – jelezte dr. Barbalics Józsefné. – Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi tehetséges pályázónk van. Két kislány dobogós helyezést ért el, egy pedig különdíjas lett: Csiszár Fanni országos 2., Fritz Aisa 3. helyezést érdemelt ki, Nyakas Lara különdíjat, Novák Izabella oklevelet kapott. Ők mindannyian a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda tanulói. A Hevesi Sándor Általános Iskolából szintén oklevelet kapott Fehér Margaréta, illetve még Pető Hanga, Stimecz Janka és Mihácsi Norina a Rozgonyi-iskolából. A dobogós helyezettek nagy értékű ajándékcsomagot vehettek át. 

Dr. Barbalics Józsefné beszámolt a városi karitászcsoport aktuális eredményeiről is, mint elmondta, az adventi tartósélelmiszer-gyűjtés révén eddig 61 családnak tudtak egyenként több mint 10 kilogramm súlyú csomagot átadni – köszönet érte a híveknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában