Irodalmi pályázat

2021.12.17. 14:00

Írások a göcseji karácsonyokról

Hagyományteremtő szándékkal írta ki ősszel első alkalommal a falumúzeum a Göcseji karácsony című irodalmi pályázatát, melynek eredményhirdetését csütörtökön tartották.

Arany Gábor

Balaton László, Józsa Ferencné, dr. Kostyál László, Vincze Tamásné, Varju András és Farkas László a díjátadón

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

- A múzeumban ismereteket adunk át a látogatóinknak, de visszajelzés nélkül keveset tudunk arról, hogy ők mit gondolnak a látottakról - magyarázta Varju András, a szabadtéri kiállítóhely vezetője. - A pályázatunkkal azt kívántuk elérni, hogy a Göcsej iránt érdeklődők hazatérve is foglalkozzanak a témával. Szőjék bele a történetükbe az itt látottakat, illetve saját élményeiket.

 

Két korosztály számára írták a pályázatot, azzal a kritériummal, hogy a mű kapcsolódjon Göcsejhez és az adventi ünnepkörhöz, lehet saját élmény vagy fikció, játszódhat bármely korban. - Az írások visszatükrözik, hogy milyen kép él az emberekben Göcsejről, a falumúzeumról - tette hozzá dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatója. 

 

A beérkezett tizenöt irodalmi mű értékelését vezető Balaton László, a skanzen munkatársa úgy fogalmazott: színvonalas műveket, katartikus élményt nyújtó írásokat kaptak. Erről a nagyközönség is meggyőződhet, mert a múzeum internetes oldalára felkerülnek a díjazott történetek. 

 

Szó esett arról is, hogy a pályázatnak lesz folytatása, újabb írásokat várnak, és ezeket aztán nyomtatott formában, például kalendáriumszerűen kiadják. 

 

A pályázaton Józsa Ferencné és Vincze Tamásné ért el megosztott harmadik helyezést, míg Keszthelyi M. Nándor művét a második, Farkas László írását pedig az első helyre sorolták az ítészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában