komolyzene

2021.11.19. 17:00

Király László művei rádióban és koncerten

A kortárs komolyzene kedvelői csemegézhetnek a Bartók Rádió november 19-i, 22 órakor kezdődő adásában megszólaló művek között.

Arany Horváth Zsuzsanna

A 30 év magyar zeneszerzése stúdiófelvételek tükrében – című összeállításban a zalai kötődésű Király László Erkel-díjas zeneszerző Keresztury Dezső verseire írt négy 1994-es kórusművét hallhatjuk, melyeket a debreceni Kodály kórus ad elő, Török Ágnes karnagy vezényletével. Király László több kompozíciója szerepel jövő héten a szegedi Vántus István kortárs zenei napokon is. Kedden a Holokauszt 1944 – „Tény-dalok” Mezei András verseire című 2020-ban született mű ősbemutatóként szólal meg Altorjay Tamás (ének) és Maczelka Noémi (zongora) előadásában, csütörtökön pedig két gyászdarab, az Alkony (Kőrösi Györgyi gordonkázik, Zsigmond Zoltán zongorázik) és a Canto doloroso (Steiler Tamás oboán, Pethő Villő zongorán játszik) hangzik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában