Frissen Zalából

2021.11.26. 11:00

Kiállítás nyílt a zalaegerszegi órásmester, Preisz József gyűjteményéből

Csütörtök este nyitották meg a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Preisz József zalaegerszegi órásmester közel 300 darabos óragyűjteményét, illetve a 60 év alatt kialakult kollekció legértékesebb darabjait bemutató válogatást.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az órásmester 2015-ben tárta a nagyközönség elé a fali, kandalló-, asztali és karórákból álló felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét, amely azóta tovább bővült, köszönhetően a gyűjtőszenvedélynek és az adományoknak. Preisz József nemrég lezárta mesterségének aktív éveit, ezzel a kiállítással kívánja bemutatni a nemzetközi és hazai óragyártás történetét. A tárlaton Tóth László, a zsinagóga vezetője olvasta fel a távol lévő Velkey Péter (a zalaegerszegi polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályvezetője) laudációját, majd Kovács Károly, a Magyar–Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetségének alelnöke méltatta a tárlatot, ezután Preisz József tárlatvezetést tartott. A január 8-ig tartó látogatási időszakban igény szerint máskor is szívesen beszél a gyűjtemény értékeiről.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában