Frissen Zalából

2021.11.11. 14:00

A Covid után újjáéledő közösségi életet bemutató tárlat érkezett Zalaegerszegre

A Covid után újjáéledő civil közösségi életet bemutató, húsz fotóból álló Együtt. Újra című vándorkiállítás a megyeszékhelyre érkezett. A megnyitót szerdán tartották a Keresztury VMK-ban.

Jóna István

A Csány László Technikum diákjai is megtekintették a vándorkiállítást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a Miniszterelnökség együttműködésével a nyáron fotópályázatot írt ki, melyre 18–35 éves fiatalok jelentkezhettek. A felhívás célja az volt, hogy bemutassák a Covid-járvány után újraindult civil életet. A pályázatra 81 pályamű érkezett, több a határon túlról. A bírálók húsz fotót választottak ki, melyek közül négy alkotást pénzjutalommal is elismertek, tájékoztatott Horváth Rita, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője.

A Csány László Technikum diákjai is megtekintették a vándorkiállítást
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A vándorkiállítás körbeutazza az országot, az ötödik állomás Zalaegerszeg. A fotókiállítást Németh Gábor, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete elnöke, önkormányzati képviselő nyitotta meg. A civil szervezetek működésének újraszervezésében fontos szerepet játszanak azok a motivációs eszközök, gyakorlatok, amiket a fotók is bemutatnak, fogalmazott a képviselő. A kiállítás egy hétig látogatható a VMK-ban.

A megnyitót követően a VMK Caféban sajtótájékoztatón adtak információkat a civil szervezetek a közelgő programjaikról. Látszik, hogy a fokozódó járványhelyzet miatt óvatosak a szervezők, és várnak, lesznek-e korlátozások. Gyetvai Alexandra, a Zala Megyei Civil Központ keszthelyi civil pontjának vezetője keszthelyi programokra hívta fel a figyelmet, például a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Szent Erzsébet-sétájára, melyet november 20-án tartanak, valamint a Közösségi Értékekért Egyesület november 25-én Várkertben tartandó Gulág-megemlékezésére. Bognárné Bengő Hajnalka, a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület elnöke a november 17-i koraszülöttek világnapja programjáról tájékoztatott. Németh Gábor azt is elmondta, hogy a megyeszékhelyi adventi forgatagban szeretnének tevékenyen részt venni az egyesületükkel. Végül Tarsoly Lídia a Zalai Hazatérők Egyesületének alelnökeként egy zalaszentgróti eseményről szólt: Mikulás-túrával összekötött programot szerveznek adományozással kiegészítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában