Frissen Zalából

2021.10.22. 21:00

Ötvenéves a nagykanizsai jazzklub

Jövő év februárban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a nagykanizsai jazzklub. Ebből az alkalomból a Honvéd Kaszinóban szeretnének nívós programot összeállítani, melyhez támogatást remélnek.

Benedek Bálint

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A részletekről tegnap, a kaszinóban tartott sajtótájékoztatón beszélt Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója és Halász Gyula, a Magyar Jazz Szövetség tagja. Az igazgatónő elmondta: a jazzmuzsikát nagyon sokan szeretik a városban, ezért már februárra nívós műsorral, nagy nevekkel készülnének, ám a célok megvalósításához az intézménynek anyagi támogatásra lesz szüksége. Arra kérik a jazzmuzsika rajongóit, hogy álljanak a jó ügy mellé, hogy emlékezetes koncertestet állíthassanak össze.

– Nagykanizsán 1972. február 22-én alakult meg hivatalosan a jazzklub 20-30 fővel, melyet dr. Beke Pál orvos és Pék Pál tanár alapított – emlékeztetett Halász Gyula. – Talán többen korainak tartják az 50 éves évforduló beharangozását, de szeretnénk rendhagyó felhívásként elindítani egy gyűjtést, ami fotókra, plakátokra, szórólapokra, relikviákra és pénzre vonatkozik azért, hogy kellő színvonalon emlékezzünk meg a jeles alkalomról. Készülünk még emléktábla-avatással, valamint kerekasztal-beszélgetéssel is – mondta Halász Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában