Frissen Zalából

2021.10.10. 11:30

Manók által ismerhetik meg a gyerekek a gyógyfüveket Wágenhoferné Pohl Magdolna könyvében

Manófüvek – Gyógynövényes családmesék. Ez a címe Wágenhoferné Pohl Magdolna nemrégiben megjelent könyvének, melyben hét gyógynövénnyel ismerteti meg a gyerekeket. S bár a tudás az övé, a kicsiknek a címben szereplő, főszereplő manó mutatja be a gyógyító, jótékony növényeket.

Keszey Ágnes

Wágenhoferné Pohl Magdolna a könyvvel Fotó: Keszey Ágnes

A hetes szám nem véletlen, hiszen a mesékben ez fontos tényező – és szerencsét is hoz. Hogy ez mihez kell, arról majd később, de előbb idézzük fel a kötet megszületésének történetét. A szerző elárulta: nem tervezte, hogy könyvet fog írni valaha is, de a Gyenesdiási Herbárium üzemeltetőjeként, fitoterapeutaként rengeteg foglalkozást tartott gyerekeknek. Ezek alkalmával és a saját gyermekeivel való megtapasztalások során érték olyan élmények, melyek hatására megszülettek a mesék.

Wágenhoferné Pohl Magdolna a könyvvel Fotó: Keszey Ágnes

– Vindornyafokról, az öreg hársfától indultak el ezek a mesék. Hét gyógynövényről írtam a kötetet. Van egy főszerplőnk, Gyógyfüves zöld manó, hiszen egy főhős minden mesébe kell. Ő hozza-viszi a gyógynövényeket, segít és a meséken keresztül megismerteti a gyerekeket velük. Minden mese után szerepel egy rövid leírás az adott növényről, hogyan néz ki, hol lehet gyűjteni és szerepel az is, hogy mire ajánlja a zöld manó- mutatta be a kötetet Wágenhoferné Pohl Magdolna. A mesékhez az illusztrációkat Nadrai Nóra készítette. A szerző elsősorban a kisiskolásoknak ajánlja művét, de hozzátette, hogy az egészen kicsi, 2-3 éves gyerekek is ismerkedhetnek a természettel és gyógynövényekkel. És hogy mihez kell a szerencse?

– Nem titok, hogy lesz folytatás, mert már most várják a gyerekek. A hetes számnak jelentősége van. Azt gondoltam, hogy az első mesekönyv legyen ilyen erős hitrendszerrel megáldva. Ha útjára engedjük a zöld manót, a hetes segítse őt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában