Keszthely

2021.10.19. 13:00

Családbarát múzeummá vált a Majortörténeti Kiállítóhely

Elnyerte a Családbarát múzeum címet a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Az elismerést a Szabadtéri Néprajzi Múzeum oktatási és módszertani központja ítélte oda.

Péter B. Árpád

Az elismerést idén a gödöllői királyi kastélyban megrendezett Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón vehettek át az intézmények vezetői, így Horváth Zoltán megbízott mú­zeumvezető is.

Az elismerő címeket dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkártól öt hazai muzeális intézmény kapta meg, köztük a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely is. Ezzel az elismeréssel most már Zala megyében is van ilyen címet viselő intézmény.

Idén immár második alkalommal díjazták a családok minőségi időtöltésére kiemelt figyelmet fordító kiállítóhelyeket, amelynek kritériumrendszerét a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ vezetésével dolgozta ki 2019-ben egy szakértői csoport. A szakmai elvárásokat a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Egyszülős Központ, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja is véleményezte.

A címet elnyerő intézmények három évig használhatják a Családbarát múzeum megjelölést.

Idén a keszthelyi intézmény mellett az egri Dobó István Vármúzeum, a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, s az Ópusztaszeri Történeti Emlékpark kapta meg az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában