Frissen Zalából

2021.09.21. 10:00

Népdalkörök találkoztak Fityeházon

Az elmúlt hétvégén több szervezet támogatásával hetedszer tartotta meg találkozóját a faluban a helyi hagyományőrző népdalkör.

Korosa Titanilla

A házigazda Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az elmúlt évben a koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt elmaradt a program, így nagy öröm volt, hogy idén már összegyűlhettek a résztvevők a helyi művelődési házban.

A házigazda Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A baráti találkozón fellépett a házigazda Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör, a Gyöngyvirág néptánccsoport, a Tungsram Népdalkör, illetve a Fürgelábak tánccsoport és a Csillag Citerazenekar Nagykanizsáról, mellettük énekelt a Rozmaring Asszonykórus Murakeresztúrról, illetve a fellépők között volt még Andrasek Pálné, illetve Takácsné Magdics Anna is.

A hangulatos összejövetel elején felcsendült a fityeházi himnusz, majd dr. Takács József, a település polgármestere és Cseresnyés Péter államtitkár, térségi országgyűlési képviselő is köszöntötte az összegyűlt dél-zalai együttesek, illetve a horvát nemzetiségi hagyományokat őrző csoportok tagjait, továbbá a megjelent vendégeket.

A találkozón a közönség tagjai is együtt énekeltek a fellépőkkel többek között Muramenti magyar és horvát népdalokat, magyar nótákat, régi slágereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában