Frissen Zalából

2021.07.26. 10:00

Vásári komédiát is láthattak a zalalövői tájháznál

Második alkalommal szervezte meg színházi estjét a Petőfi utcában található néprajzi műemléknél a Zalalövői Tájház Egyesület. A program ezúttal jóval nagyobb összefogással s több műsorszámra kiterjedően valósult meg.

Gyuricza Ferenc

A Mozaik Társulat Lónak vélt mennyasszony című vásári komédiájának két szereplője: Pávlicz Erika és Varga Enikő

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A zalalövői civil szervezet terve kettős volt a tavaly hagyományteremtő szándékkal megszervezett programmal, egyrészt könnyed nyári kikapcsolódást szerettek volna kínálni a városban és annak környékén élők számára, másrészt új közösségi teret kívántak kialakítani a tájháznál. Utóbbi célt szolgálják azok a fejlesztések is, amelyek révén pályázati támogatással közösségi kemence és egy ahhoz tartozó pavilon, illetve önerőből vizesblokk és tároló létesült a tájház mögötti önkormányzati területen. Minderről Komáromi István elnök beszélt lapunknak, aki azt is hozzátette, ez alkalommal egy nagyobb szabású rendezvénnyel készültek, amiben a város számos további civil szervezete is közreműködött.

A Mozaik Társulat Lónak vélt mennyasszony című vásári komédiájának két szereplője: Pávlicz Erika és Varga Enikő Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Szerettük volna folytatni a tavaly útjára indított színházi estek sorozatát, ugyanakkor a pandémia miatt elmaradt májusfaállítás és -kitáncolás helyett is akartunk kínálni szórakozási lehetőséget az érdeklődők számára – sorolta az egyesületi elnök. – Így jött az ötlet, hogy a színjátszó programot bővítsük ki sütés-főzéssel, illetve további szórakoztató műsorszámokkal. Civil szervezetek, cégek, magánszemélyek összefogásával valósult meg ez a rendezvény, s nagyon örülünk, hogy sikere lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában