Frissen Zalából

2021.07.10. 07:00

Regős-Foki Veronika gyermekének, Rozinak született ez a levél

Ünnepi kiadványunk megjelenésével szinte egy időben, újabb taggal gyarapodott a Kvártélyház népes családja. Regős-Foki Veronika gyermekének, Rozinak született ez a levél.

Péter B. Árpád

Regős-Foki Veronika a Lili bárónő első évada végén Szidónia- díjat kapott. Erre az elismerésre máig szívesen gondol.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Isten hozott, Rozi!

Mielőtt jöttél, édesanyád ismert művész lett, a Kvártélyházhoz (állítólag jössz hamarosan, meglátod, milyen a miliő) a második saját évadban, A padlásban csatlakozott, de később, az első évadban debütált Anconainak is részese lett, amelyért évekig szétszedte a házat a közönség.

Alig egy hét volt a születésedig, amikor édesanyáddal találkoztunk abban a csodás, az osztrák határhoz közeli kedves faluban, ahol vélhetően felcseperedsz. Rólad is beszéltünk, persze, de leginkább, mert az volt a feladat, a zalaegerszegi nyári színházról, amely Verának (anyának, anyunak, mamának; most még nem tudni, hogyan szólítod) a fiatalság élménye mellett prózai szerepeket is kínált, amiket nagyon szeretett.

Regős-Foki Veronika a Lili bárónő első évada végén Szidónia- díjat kapott. Erre az elismerésre máig szívesen gondol. Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Rozi, mielőtt jöttél, édesanyád eligazolt Zalaegerszegről, meghódította a Madách, a József Attila és az Erkel Színház, a Játékszín és a szegedi szabadtéri közönségét, de ha tudott, a Kvártélyházba is visszatért, mert szeretett itt játszani. Ha lehet, majd egyszer nézd vissza a Szomorú vasárnapot. Mert anyukádnak fontos.

Azt mondta, téged várva: „Ugyan zenés, de mégis a prózai darabok közé sorolom, mert a története, a drámaisága a szövegre épül, közben persze megszólalnak a gyönyörű dalok. Fiatalon játszhattam, és rengeteg szöveget kellett narratívan elmondani közben. Nagyon-nagyon-nagyon szerettem.”

Rozi, arra készülj, édesanyád maximalista (ebből még lehet konfliktus...). Karrierjével kapcsolatban megjegyezte, teljesen nem elégedett, mert van még hová fejlődni – de ez így jó, mindig legyenek céljai az embernek. Lehet, a jeles bizonyítvány sem lesz elég..., de majd meglátjuk.

Rozi, nem baj, ha tudod, édesanyád a Lili bárónő első évadában megkapta a Szidónia-díjat a Kvártélyházban. Lehet, nem mondja, de nagyon büszke rá.

A Szomorú vasárnapban Hertelendy Attilával. Regős-Foki Veronika számára fontos darab
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

És arra a csapatra is, amely először színpadra állt a Hotel Mentholban. Magnón van a vallomás: egyikőjük sem fogja elfelejteni. Majd ha kedved lesz, kérdezd róla.

(A premier egyébként annyira jól sikerült, hogy az előadás után szinte folytatódott a darab, persze szűkebb körben. A siker hatására még a szökőkútban is táncoltak. Fenyő muzsikája lebilincselő, és az a csapat is az volt.)

Édesanyád arra készül, ha engeded, hamar visszatér a közönséghez, persze előbb régi szerepeiben, aztán jövő nyáron már együtt jöttök a Kvártélyházba.

Ha úgy lesz kedved, tapsolhatsz is neki.

A Mamma Mia! és a Macskák

Regős-Foki Veronika 1986-ban született Szombathelyen, ahol 2004-ben érettségizett. Ezt követően a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Nádasdy Kálmán stúdiójának növendéke volt, 2007-ben színész II, 2009-ben színész I. végzettséget szerzett a Pesti Magyar Színiakadémián. 2007-2015 között a Hevesi-színház tagja volt, majd több fővárosi színházban, így a Madáchban, a József Attilában, az Erkelben és a Játékszínben is dolgozott.

Játszott többek között a La Mancha lovagjában, Elton John A musicaljében, a Csókos asszonyban, a Mamma Mia!-ban, A muzsika hangjában, a Macskákban, a Made in Hungáriában és a János vitézben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában