tudományos konferencia

2021.06.10. 21:00

Zala és a világháború

Megszállástól megszállásig – A második világháború és következményei Zalában címmel rendeznek tudományos konferenciát június 16-án, szerdán 9 órától a városi díszteremben.

Arany Horváth Zsuzsa

A városi önkormányzat szervezésében megvalósuló tanácskozáson először Bakonyi Péter (Zala Megyei Levéltár) Megszállók és áldozatok című dokumentumkötetét dr. Káli Csaba, a megyei levéltár igazgatóhelyettese mutatja be, majd Balaicz Zoltán polgármester megnyitója után a dr. Gyimesi Endre elnökletével zajló konferencián dr. Cseh Valentin a zalai olajipar 1944–45-ös időszakát eleveníti fel. A további – megyebeli kutatók, történészek által előadott – referátumokban szó esik a zalai hadikórházakról, a zalai nyilasuralomról, a zalai leventék viszontagságairól. A hadtörténeti levéltár, a hadtörténeti múzeum képviseletében Illésfalvi Péter és dr. Számvéber Norbert tart előadást a Zalában zajló hadműveletekről, dr. Káli Csaba a szovjet megszállás eseményeit, dr. Bognár Péter a hadifogolytáborok történetét taglalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában