Frissen Zalából

2021.05.28. 13:00

Színdarab született a bántalmazásról Nagykanizsán

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület, a Kanizsai Fiatalok Közössége, valamint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és külső szakemberek együttműködése révén színdarab és applikáció született a kortárs bántalmazásról.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: Shutterstock

Az ezt megalapozó, „Játék a jövőért” című pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 16,4 millió forinttal támogatta – hangzott el a projektet bemutató sajtótájékoztatón tegnap. A pályázatot a civil kerekasztal nyújtotta be, megvalósításában a Kanizsai Fiatalok Közössége (KFK) szolgáltatóként, a ZMRFK szakmai partnerként vesz részt.

A Szollár-Nikolics Zsanna, a KFK elnöke által írt színdarab színpadra állításában Mihály Péter színművész működött közre, a lelki folyamatok hiteles megjelenítéséhez szükséges szakmai hátteret pedig Nyakó Melinda pszichológus biztosította.

Budavölgyi Kálmán, a kerekasztal ügyvezetője elmondta: a bűnmegelőzést szolgáló színművel Zala megyében 30 előadáson 600 fiatalhoz kívánnak eljutni. Ha sikeres lesz a projekt, országos szintre is kiterjesztik.

Szollár-Nikolics Zsanna arról beszélt: 45 perces interaktív élménypedagógiai előadás született, mely nemcsak arra keres választ, hogyan válik valaki áldozattá, hanem arra is, mitől lesz valakiből elkövető, s mit kell(ene) tennie ilyen helyzetekben a közösségnek. Fási Barnabás, a közösség alelnöke arról számolt be: a darab egy applikációban folytatódik, többféle végkifejlettel.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában