Frissen Zalából

2021.04.15. 11:30

Ismert zalaiaknál érdeklődtünk, ők hogyan készülnek a Covid utáni időszakra

Már mindenki készül a Covid utáni világra, annak ellenére, hogy a fokozatos nyitás további menetrendje még nem ismert. Körképünkben többek között művészek beszélnek a terveikről.

Arany Gábor, Benedek Bálint, Korosa Titanilla, Mozsár Eszter

Szolnok Ágnes, Duna Orsolya és Matola Norbert, a Griff Bábszínház művészei egyelőre a digitális térben szórakoztatják a nagyérdeműt, most is felvételt készítenek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A Griff Bábszínház művészei

Még nem tudható, hogy az előadótermek, színházak mikor nyílhatnak meg, de a zalaegerszegi Griff Bábszínház művészei rajtra készen állnak. Erről számolt be érdeklődésünkre Szűcs István igazgató. Mint elmondta, az elmúlt hónapokban négy előadást próbáltak, ezekkel azonnal a nézők elé tudnak lépni, amint megnyithatják kapuikat. A tervek szerint májusban további előadással készülnek el.

Repertoárjuk a Csalóka Péterrel bővül. Addig is internetes oldalukon várják közönségüket, időről időre előadások felvételeit elérhetővé téve. Legutóbb például a bábszínházi világnap alkalmából, március 21-én nyolc mesét láthattak a Griff barátai. Az igazgató arról is szólt, hogy a tavaly márciusban elrendelt korlátozásokra tekintettel szigorú biztonsági szabályokat vezettek be az intézményben is, véleménye szerint ennek is köszönhető, hogy a társulat tagjai közül senki nem betegedett meg a koronavírustól.

Szolnok Ágnes, Duna Orsolya és Matola Norbert, a Griff Bábszínház művészei egyelőre a digitális térben szórakoztatják a nagyérdeműt, most is felvételt készítenek Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Laposa Julcsi

Laposa Julcsi Junior Prima-díjas népzenész, zenei mediátor a nyitás után ott folytatná, ahol abbahagyta, felelte kérdésünkre. A jelenleg Szlovákiában tartózkodó előadóművész úgy érzi, egy ideig még nehezen jöhetnek szóba a több száz fős koncertek, jóllehet már vannak nyári időpontjai.

– Nem ringatom magamat illúzióban, de azért reménykedem, ha hívnak, azonnal tudok menni. Elhinni azonban csak akkor hiszem, amikor egy órával a fellépés előtt hangolunk. Az utóbbi hónapokban többek között a kiadványaimon dolgoztam, megjelent a Népi Hang-színek legújabb füzete, nemsokára hivatalosan bemutatjuk. Örülök annak is, hogy az ötvenéves Kaláka együttessel sikeresek voltak a lemezfelvételek. Az utóbbi hónapokban marketinges szakképesítést szereztem, a művészi munka mellett egy cégnél dolgozom. Ezt az időszakot csak így lehet túlélni. Az elmúlt időszak leginkább türelemre tanított.

Kiss Tamás

Lentiben Kiss Tamás, a Lenti Gyógyfürdő Úszóklub vezetője, önkormányzati képviselő, vállalkozó és három ikergyermek édesapja leginkább azt várja, hogy újra elinduljon a sportélet, és lehessen versenyeket szervezni, melyeket már a közönség is élvezhet.

– Napjaimat jórészt az uszodában töltöttem a járvány előtt, most ez az idő lecsökkent, de a családom nem bánja, hogy több időt tudok otthon lenni – mondta Kiss Tamás. – Besegítek közben a családi cégnél is. Saját vállalkozásomban edzésekkel, sportszervezéssel foglalkozom, most az ilyen jellegű tevékenységek szünetelnek, de remélem, mielőbb újra tudom kezdeni. Napjainkat nagyban meghatározza három gyermekünk napirendje. Februárban múltak egyévesek, már belevisszük az életükbe a mozgást. Nagyon várom, hogy én magam is újra tudjak sportolni, edzeni, ahogy a járvány előtt, és biztonságban tudjunk kimozdulni a kicsikkel játszótérre, vagy kirándulni korlátozások nélkül.

Jelenleg az országos bajnokságra készülő és a korosztályos válogatott úszókkal Zalaegerszegen edzenek naponta, mivel Lentiben felújítják az uszodát. Remélik, sikeres lesz a nyári versenyszezon, decemberben négy korosztályos bajnoki címet nyertek tanítványai az országos bajnokságon.

Szollár-Nikolics Zsanna

A Kanizsai Fiatalok Közösségét vezető Szollár-Nikolics Zsanna Bonis Bona-díjas tehetséggondozó már alig várja, hogy újra teljes kapacitással működhessenek. A különféle csoportjaik, így a táncosaik, a színészeik és a karitatív társaságaik már gőzerővel dolgoznának. A nyárra egy nagyszabású gálával lépnének a közönség elé, számos meglepetésprodukcióval.

– Rögtön ezután elindítjuk a fejlesztőtáborainkat több korosztálynak – folytatta. – Egész nyáron készülünk a következő szezonra, s ősszel a Your Song országos énekversennyel nyitnánk, melyre már most nagyon sokan jelentkeztek. Nagyon bízunk benne, hogy az év második felére minden rendeződik és folytathatjuk a fiatalokkal megkezdett eredményes munkát.

Tótpeti Lili

Tótpeti Lili, a Tündérszépek 2020 országos szépségverseny győztese még mindig nem élvezhette a királynői címéért kapott pihenést. Bár még pontosan nem nézett körül, hogy merre indulna el, de egy egzotikus országban jól érezné magát.

– Jó lenne, ha a szépségipar újraindulhatna, fotózások és különféle forgatások várnak rám – mesélte a 19 éves lány. – A lazítás is nagyon hiányzik, az, hogy a barátaimmal lehessek, beszélgethessünk és egy jót táncolhassunk. Imádjuk a Balaton-partot, korábban Siófokon pezsgett az élet, jó lenne újabb kellemes élményekkel gazdagodni, immár szabadon és biztonságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában