Magic Ritmo

2021.03.18. 09:00

Élménypedagógiai képzés a kanizsai tánccsoportnál

A növendékek ösztönzése érdekében speciális élménypedagógiai módszert dolgozott ki nemrégiben a Magic Ritmo Tánccsoportjának két vezetője, Szollár-Nikolics Zsanna és Fási Barnabás.

Benedek Bálint

A kortárs táncosoknak fontos a megfelelő akrobatikai tudás, azonban főleg az új tagjainknak még nem megfelelő a képzettségük. Szollár-Nikolics Zsanna elmondta: a módszerük lényege, hogy különféle élményszerű ajándékokkal ösztönözzék a fiataljaikat arra, hogy újabbnál újabb akrobatikai elemeket sajátítsanak el. A diákok között egyfajta egészséges versenyzés is megengedett, ha valamelyikőjük technikai tudásban megelőzi egy másik kortársát, akkor egyéni elismerésben részesülhet. Sőt a csapatszinten teljesítők közös jutalmat kaphatnak. Ezek között szerepel például olyan vidám program, mely szerint a jól teljesítő közösség fordított nap keretében oktathatná a felkészítőket.

- Összesen 30-féle elem közül lehet választani, ezzel a motivációs lehetőséggel a nehezebb mozdulatokra is sokkal több időt fektetnek a gyerekek – fűzte hozzá Fási Barnabás. – Többféle látványos, technikai elem birtokában már magabiztosabban mozoghatnak a színpadon, ez komoly élményt ad számukra. A jó eredmények birtokában még határozottabban figyelnek arra, hogy mindegyik akrobatikát elsajátítsák. Az edzések – a jelenlegi járványügyi szabályok fokozott betartása mellett – folyamatosak, míg néhányakkal az online térben is foglalkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában