felvételire készül Lendvai Kristóf

2021.02.02. 14:00

Ismét filmforgatás zajlott Nagykanizsán

A Félúton című film rendezője, Lendvai Kristóf újabb mozit forgatott nemrégiben a városban. Az alkotás most nem a nagyközönségnek szól, a Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételijére készült.

Benedek Bálint

Nemrégiben zajlott forgatás után készíti az utómunkálatait a számos hazai és nemzetközi filmfesztiválon díjat nyert Lendvai Kristóf annak a kisfilmnek, ami egyelőre nem a nagy nyilvánosságnak szól, hanem az egyetemi felvételi egyik kiemelt követelménye. A nagykanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnázium végzős diákja egy temetőben forgatta „Túlhevitett virágcsokor” című kisfilmjét, aminek címe Pilinszky János egyik verssorának idézete. A történet egy nem mindennapi búcsúzást mutat be mindössze három percben.

Forgatás, balról Lendvai Kristóf, Pusztai Lőrinc, Roósz Péter, Ticz András és Szakonyi Franciska Fotó: ZH

Főszereplője Ticz András, a Hevesi Sándor Színház fiatal színművésze, illetve Szakonyi Franciska, aki középiskolás kora ellenére a zalaegerszegi teátrum számos darabjában játszott már az elmúlt években. Operatőre pedig Pusztai Lőrinc, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatója, aki Debrecenből érkezett a kanizsai forgatásra. Az alkotás elkészítéséhez több helyi vállalkozás is önzetlen segítséget nyújtott.

A rendkívül erős, három, illetve négy fordulóból álló egyetemi felvételi vizsga egyik legfőbb követelménye, hogy a jelentkezőknek egy maximum háromperces filmet kell előre készíteniük. Kristóf ezzel kapcsolatban elárulta, hogy a február közepén lejáró felvételi határidőig az SZFE színházrendező és filmrendező képzésére, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem mozgóképes szakára szeretne jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában