Online tárlat a Hevesi-iskolából

2021.01.07. 07:00

Január 11-én a kanizsai Szabó Zsolt természetfotós kiállításával indul az új évad

Január 11-én Szabó Zsolt nagykanizsai természetfotós kiállításával veszi kezdetét a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájának évada.

Horváth-Balogh Attila

A most Svájcban élő Németh-Gazdag Henriett is elhozza alkotásait a galériába

Fotó: ZH

Galériává alakított aulájában a Hevesi Sándor Általános Iskola 1990 óta rendezi havonta cserélődő tárlatait. A 2020-as év programját a vírusjárvány miatt elrendelt intézkedések – mely szerint még a művészek sem léphettek be az iskolába – teljesen felborították. Mint azt Lengyák István galériaszervezőtől megtudtuk, szerencsére az elhalasztott tárlatok alkotói – bízva a járvány megszűnésében – mind beleegyeztek, hogy kiállításukat ebben az évben tartják meg. Ennek megfelelően alakul az idei menetrend. A tárlatok sorát Szabó Zsolt nagykanizsai természetfotós kiállítása nyitja január 11-én. Február közepétől az iskola diákjainak farsangi kiállítása lesz látható, márciusban pedig Bókné Horváth Krisztina kaposvári természetfotós mutatkozik be. Április 22-én a Muramenti Foltboszorkák hozzák el tarka alkotásikat, májusban pedig hagyományosan az iskola ­diákjainak nagy képzőművészeti tárlata zárja a tanévet. Az új tanévet szeptemberben Zafir Mari zalaegerszegi akvarellista képei nyitják, októberben pedig Németh-Gazdag Henriett Svájcban élő nagykanizsai alkotó fotó- és rajzkiállítása lesz megtekinthető a galériában. Október 28-án nyílik meg Krokker Krisztina zalaegerszegi ikonfestő karácsonyra hangoló tárlata, majd az évet decemberben a hagyományos adventi népművészeti kiállítás zárja.

A most Svájcban élő Németh-Gazdag Henriett is elhozza alkotásait a galériába
Fotó: ZH

Amíg az iskolákba külső személyek nem léphetnek be a pandémia miatt, az aktuális kiállítások online formában is megtekinthetők lesznek a „Hevesi iskolai galéria” közösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában