videó

2020.12.23. 15:00

A kanizsai fiatalok karácsonyi ajándéka

A Kanizsai Fiatalok Közösségének több más művészeti csoporthoz hasonlóan szüneteltetnie kellett a foglalkozásait, ám a világháló adta lehetőségeket kihasználva, az online térbe „költöztek”.

Benedek Bálint

Fotó: Németh Lilla

A Szollár-Nikolics Zsanna, Bonis Bona-díjas tehetséggondozó vezette szervezet azonban fontosnak tartotta, hogy ebben az időszakban is megmaradjanak. A december náluk is, mint minden évben az ünnepről, a karácsony várásról szólt, és ez ezúttal sem történt máshogy, csak más formában, s más felületen.

- A gyerekek már október közepe óta erre készültek, és nagyon várták, hogy újra fellépésekre mehessenek, utazhassanak, együtt lehessenek, és karácsonyi hangulatú kulturális élményekben legyen részük – mesélte a Kanizsai Fiatalok Közösségének elnöke. – Annak érdekében, hogy ez ne tűnjön el teljesen átköltöztünk az online térbe, és előadásainkat is itt „tartottuk” meg.

Fási Barnabás a közösség alelnöke számos videóanyagot készített december folyamán, melyben szinte minden gyermek szerepelt. Minden hétvégén közzétettek egy adventi videót, melyben a fiatalok táncoltak, énekeltek vagy épp verset szavaltak.

Az elnök hozzátette: elkészült egy karácsonyi klip, melyet egy angol szerző dala alapján írtak át és magyar szöveggel énekelték fel. Illetve, az egyesületükben hagyománnyá vált karácsonyi gálát is videó formájában készítették el, mely a jövőben szabadon megtekinthető lesz bárki számára. Ezen felül ennek a videónak a küldésével szeretnék „pótolni” a Mit Tehetnék Érted? karitatív csoportjuk, Karácsonyi Mosolyvarázs akcióját is, mely a koronavírus-járvány miatt ugyancsak elmaradt.

Karácsony negyedik vasárnapja videó:

Kiemelt képünket a videóból vágtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában