jubileumi koncert

2020.09.14. 10:00

A 35 éves a Zalaegerszegért- díjas Harangláb Népzenei Együttes

A Zalaegerszegért- díjas Harangláb Népzenei Együttes a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben adott jubileumi koncertet pénteken.

Arany Horváth Zsuzsa

Az idén 35 éves Harangláb nemzedékek sorát ajándékozta meg zenéjével Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az idén 35 éves Harangláb a Zalai Táncegyüttest kísérő zenekaraként indult, melyet Schreiner Jenő Zalai Prima díjas prímás vezet azóta is. Az önálló koncerten Pál István Szalonna prímás és zenekara volt a vendég, mellettük a Gyéres Műhely is színpadra lépett. A Harangláb korábban tagjai közt tudhatta Kocsis Csaba, Szijj Ferenc, Pál Éva, ifj. Horváth Károly négyesét, az alapítók közül a vezető mellett ma is itt zenél Varga Zoltán és Kovács Péter, kiegészülve Albert Elemér cimbalmossal és Baranyai Lajos klarinétossal.

Az idén 35 éves Harangláb nemzedékek sorát ajándékozta meg zenéjével Fotó: Katona Tibor

Repertoárjukon Vajda József, Horváth Károly, Pungor Antal, Badacsonyi Lajos gyűjtései szerepelnek, de a zalai népzenei anyag mellett kialakult somogyi, mezőségi, kalotaszegi, moldvai, felcsíki, felvidéki, vajdaszentiványi táncrendjük is. Számos néptáncegyüttes kísérő zenekaraként ismert, a magyarlakta határon túli területeken és külföldön másutt is megforduló együttesként mutatták meg tudásukat 35 év alatt. Az egyes hangszerek szólóinak külön lehetőséget adó hangverseny fináléjában együtt muzsikáltak a házigazdák és vendégek, a koncert egyúttal ízelítőt adott a „Mikor mentem hazafelé” című CD-ből is. A születésnapon Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere jutalmat nyújtott át a zenekarnak mindazért az élményért, melylyel nemzedékek sorát ajándékozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában