Programok

2020.07.16. 07:00

Fesztiválok sora az Őrségben a nyár végéig

A térségi összefogást erősítik az ilyen rendezvények, amelyek fontosak a göcseji, őrségi emberek számára. Hálásak lehetünk, hogy a köztivál segítségével sikerül megtartani a nyár végi programokat.

Arany Gábor

Gryllus Dániel, Sülyi Péter és Szarvas József beszélt a programokról a tegnapi sajtótájékoztatón

Fotó: Arany Gábor

Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg a zalaegerszegi falumúzeumban szerdán tartott sajtótájékoztatón, amelyen az ezekben a napokban Viszákon már elkezdődött és a Hétrétország köztivál részeként augusztus 23-án szentgyörgyvölgyi programokkal záruló rendezvénysorozatra hívták fel a figyelmet.

Gryllus Dániel, Sülyi Péter és Szarvas József beszélt a programokról a tegnapi sajtótájékoztatón
Fotó: Arany Gábor

Szarvas József a viszáki programokról szólva elmondta: a Kaszás Attila Pajtaszínház programjaival augusztus 15-ig találkozhatnak az érdeklődők. Az a nap egyébként az Őrvidékre meghirdetett köztivál első napja, amelynek része az augusztus 16-án megtartandó Fatemplom Fesztivál. Erről Gryllus Dániel szólt. Mint elmondta, a korábbiakhoz képest egynaposra rövidült program 11 órakor ökumenikus istentisztelettel kezdődik Stein­bach József református, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát szolgálattételével. Délután a Magyar Honvédség Légierő Zenekara lép fel, őket Sebestyén Márta és And­rejszki Judit fellépése követi, Kányádi Sándor emlékének a Kaláka adózik koncerttel, az estét a Muzsikás együttes fellépését követően Szirtes Edina Mókus és Rohmann Ditta koncertje zárja A zene templomai címmel.

A Hétrétország – a szerek és porták köztiváljáról Sülyi Péter szólt. A rendezvények sorozata húsz településen, ötven helyszínen zajlik, és a kulturális programok mellett fontos eleme a nyitott porták, amikor a vendégek megismerkedhetnek az itt élőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában