KaranténArt

2020.04.30. 10:00

Híres festményeket keltettek életre az Eötvös-iskola diákjai – Fergeteges lett a végeredmény

Kétségtelen, hogy nem könnyű mostanában sem a diákok, sem a tanárok élete. Mivel márciusban minden iskola bezárt a koronavírus miatt, a gyerekek otthonról tanulnak, ám egy kis kreativitással az online óra is lehet különleges.

Rákos Bianka

Jan Vermeer van Delft: Leány gyöngy fülbevalóval Edina és a csillogó gyöngy

Fotó: Szakonyné Feith Erika

A zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola egyik tanára, Szakonyné Feith Erika kihozta a maximumot az internetes rajzórából. A 4. a osztályt ugyanis arra kérte, otthon talált holmik segítségével idézzék fel a világ leghíresebb festményeit. Mondanunk sem kell, az eredmény fantasztikus lett!

A tanárnő elárulta: a digitális oktatás teljesen új élményekhez juttatja a gyerekeket a szülőket, valamint a pedagógusokat is. A tanárok ötleteiket zárt Facebook csoportokban osztják meg, ezzel is segítik egymás munkáját a megváltozott helyzetben.

- Látunk valamit, tovább gondoljuk, vagy a körülményeket figyelembevéve egyszerűsítjük. A technika és rajz tanítás új gondolkodásmódot igényel a virtuális térben, s nekem szerencsém van, mert a szülők együttműködők, a gyerekek lelkesek és hatalmas a fantáziájuk. Készítettünk már technika órára fantasztikus, MARADJ OTTHON! felszólítást is az otthon talált holmikból – árulta el Szakonyné Feith Erika.

Az online technika órán készített egyik alkotás

A pedagógus hozzátette, az első online rajzórákon azzal kísérleteztek, hogyan sikerül a gyerekeknek oktatófilmek segítségével, párhuzamos munkával cicákat és kutyákat rajzolni. Az eredmény ezzel a módszerrel is nagyszerű lett, a gyerekek pedig igazán kitettek magukért.

Szakonyné Feith Erika nagyon büszke diákjaira, munkáikat előszeretettel megosztja a közösségi médiában is. Bizonyára nem ez lesz az egyetlen alkalom mikor találkozhatunk az alkotásaikkal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában