Festőkéssel könnyedén dolgozik

2020.03.05. 11:00

Női alakok és portrék köszönnek vissza Cserfő Betty legújabb kiállításán

Virágok, női alakok és tájképek. A miklósfai iskolában még március közepéig látható Cserfő Betty festő legújabb kiállítása, melyen a kétgyermekes édesanya érzékeny világába kaphatnak betekintést az érdeklődők.

Benedek Bálint

Cserfő Betty a miklósfai iskola galériájában

Fotó: Szakony Attila

Az 1998-as Zala Szépe-győztes Betty a festészet fogásait korábban Röszler Mária kanizsai festőművésztől sajátította el. Azonban sokaktól eltérően nem mindig ecsettel, hanem egy speciális festőkéssel dolgozik. Mint elmondta: a finom eszközzel sokkal lazábban alkot, az olajfesték is könnyű „táncot” jár a vásznon. Az eltelt évek során olyannyira belejött az olajfestmények készítésébe, hogy többek között tájkép és csendélet is készült a kezei között. Érdekes szemlélettel fest, ugyanis megpróbálja beleélni magát abba világba, amelyet éppen megjelenít.

Cserfő Betty a miklósfai iskola galériájában
Fotó: Szakony Attila

– Nagyon szeretek újdonságokkal is megismerkedni, ezért többször részt vettem Kendlimajorban különféle festőkurzusokon, ahol ismert művészektől lestem el néhány érdekes technikát – fogalmazott. – Az iskolában látható tárlat anyaga között az ezen „utazásokból” származó képek éppúgy láthatók, mint a tanyasi életet, a női alakokat és portrékat feldolgozó festmények. Szeretem az európai városokat, egyik kedvencem Párizs, de most Velence ábrázolása köt le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában