hagyományőrző rendezvény

2020.02.17. 13:00

Így búcsúztatták el a telet az andráshidaiak

A városrész iskolájának tornacsarnokában tartották hagyományőrző télbúcsúztató rendezvényüket az andráshidai szépkorúak és a civil csoportok.

Fincza Zsuzsa

A Szélrózsa Tánckör már 11. éve öregbíti Andráshida jó hírét

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A terített asztal mellé ültetett mintegy 150 vendéget Léder Anita, a Keresztury VMK andráshidai művelődési házának vezetője köszöntötte. Örömmel számolt be arról, hogy egyre népesebb a táboruk, hiszen fél év alatt 2 aktív civil közösséggel gyarapodott a városrészért tenni akarók csapata, akik természetesen a télűző farsangi mulatságból sem húzták ki magukat.

A Szélrózsa Tánckör már 11. éve öregbíti Andráshida jó hírét
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

Az ősszel alakult Szenior örömtánc csoport máris színpadképes koreográfiákkal lepte meg a nagyérdeműt, akiktől – akárcsak a Szélrózsa Tánckör – óriási vastapsot kaptak. Az Együtt Andráshidáért Egyesület tagjai a „Hófehérke és a 8 törpe” című vidám, zenés produkcióval arattak sikert, a Gazd’asszony Klub „banyatánccal”, a Borbarát kör pedig retró-TV műsorral tette próbára a farsangolók nevető izmait. A műsorból nem hiányozhatott az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület Népdalköre, s nem maradtak csemege nélkül az operett kedvelői sem.

– Nekünk a műsor mellett volt egy másik vállalásunk is: nevünkhöz méltón hoztunk annyi bort, hogy pohár szárazon nem maradt – jegyezte meg Fábián István, a Borbarát Kör vezetője.

Az idősek klubja a szereplés helyett a tombolák biztosítását vállalta, s asztalok mellett nem mehetett el jó barát, míg a süteményeiket meg nem kóstolta. A remek hangulatú rendezvény vacsorával és álarcosbállal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában