Közösségi aktivitás

2020.01.10. 15:00

Újévköszöntő estet tartott a Korhatártalanok Klubja Csesztregen

Kirándulások, hagyományápoló programok, ismeretterjesztő előadások és különféle vetélkedők egyaránt helyet kaptak a község egyik legaktívabb civil szervezete, a Korhatártalanok Klubja elmúlt évi tevékenységében.

Gyuricza Ferenc

A hétfő este megtartott újévköszöntő egyik fellépője a kapcai népdalkör volt. A kis képen Király Edit, a Korhatártalanok Klubjának elnöke Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről Király Edit, a mintegy hatvan fős civil szervezet elnöke számolt be a hétfőn este megtartott újévköszöntő rendezvényen, amelyen a klubbal állandó kapcsolatban álló társszervek, a lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub, a lenti Civil Nyugdíjas Klub, valamint a kapcai és kebelei szépkorú egyesületek képviselői is részt vettek. Műsort a kapcai népdalkör, illetve a lenti Trilla kamarakórus adott.

– Ismét sikeres év van mögöttünk, szép teljesítményekről számolhatunk be – mondta el érdeklődésünkre Király Edit. – Egyik legszebb eredményünk, hogy a Korhatártalanok Klubján belül működő női dalkör a „Népek tánca, népek zenéje” elnevezésű országos vetélkedőn a középdöntőben szerzett legmagasabb pontszámmal bejutott a döntőbe. Sikerült tovább erősítenünk a helyi és regionális szerepünket is, az elmúlt évben szinte nem volt olyan csesztregi rendezvény, amelyen ne működtünk volna közre, vagy a tagságunk ne képviseltette volna magát. Ezt az aktivitást szeretnénk 2020-ban is folytatni. Úgy gondoljuk, vállalnunk kell a közösségi munka örömét, s hiszünk abban, hogy képesek vagyunk a közösségünk fennmaradása érdekében aktívan cselekedni.

A hétfő este megtartott újévköszöntő egyik fellépője a kapcai népdalkör volt. Az alsó képen Király Edit, a Korhatártalanok Klubjának elnöke Fotó: Gyuricza Ferenc
Fotó: Gyuricza Ferenc

Király Edit azt is elmondta, hogy rendezvényeiket általában hétfő esténként tartják, akár havonta több alkalommal is. A klubon belül több kisebb szerveződés, úgynevezett kör is működik, ilyen a női dalkör, az olvasókör vagy a kézimunkázók csoportja. Igyekeznek a helyi intézményeket is segíteni, legutóbb az adventi ünnepkörhöz kapcsolódóan az óvodával volt közös programjuk. Ami 2020 első negyedévét illeti, hat konkrét rendezvény megtartásáról döntöttek, ezek között szerepel a magyar kultúra napja tiszteletére szervezett műsor, a nőnapi ünnepség megszervezése, egy harkányi kirándulás, a kézimunkázók csoportjának kiállítása, egy snapszerbajnokság megrendezésre, valamint egy tekeversenyen való részvétel. Utóbbi helyszíne Lovászi lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában