Januárban

2020.01.02. 13:00

Keresztury Dezső tiszteletére rendeznek szavalóversenyt Zalaegerszegen

A magyar kultúra napjához kapcsolódóan szervez 2020-ban Keresztury Dezső akadémikus tiszteletére szavalóversenyt a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

Arany Horváth Zsuzsa

Keresztury Dezső, Zalaegerszeg szülötte Fotó: ZH/archív

A magyar kultúra napján, január 22-én, illetve ahhoz közel a zalaegerszegi városi ünnepségek kínálatát gazdagítja a Keresztury-szavalógála, mely az irodalomtörténész, költő, író, egykori kultuszminiszter (1904–1996) műveiből, valamint az édesapja, Keresztury József, a megyeszékhely hajdani polgármestere tárcáiból, novelláiból összeállított műsortervvel szol­gál az ünneplők számára.

A bibliotéka honlapján már a nevezési űrlappal együtt megtalálható az irodalom­javaslat, amelyből a jelentkezők ízlésük szerint választhatnak.

Keresztury Dezső, Zalaegerszeg szülötte Fotó: ZH/archív

Emellett természetesen más művet is előadhatnak a jelentkezők. A jelentkezési határidő január 20., a könyvtár postán vagy e-mailben várja a nevezéseket. A Keresztury-gálára 2020. január 28-án, kedden délután fél ötkor kerül sor a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár emeleti termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában