Himnuszt és Szózatot

2020.01.23. 09:00

Ismét megrendezték a rendhagyó szavalóversenyt Zalaegerszegen

A magyar kultúra napja tiszteletére szerdán a megyeszékhelyi Ganz Ábrahám Szakgimnáziumban Himnusz- és Szózatmondó versenyt rendeztek, immár huszonkettedik alkalommal.

Arany Gábor

A verseny díjazottjai: Dolacsek László (balra), Szabó Martin, Cselényi Anna, Mészáros Aliz, Kiss Nelli, Zsebeházi Marianna

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A versenyt egykoron az iskola két magyartanára, dr. Kiss Kádi Gézáné, valamint Henczi Sándor kezdeményezésére rendezték meg először, Zala megye középiskolás versmondóinak meghirdetve. A megméretésre idén tizenhárom diák jelentkezett, a kötelezően elszavalandó Himnusz, valamint Szózat mellé a diákok szabadon választva magyar költők versét adták elő másodikként.

A verseny díjazottjai: Dolacsek László (balra), Szabó Martin, Cselényi Anna, Mészáros Aliz, Kiss Nelli, Zsebeházi Marianna Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A zsűri értékelése alapján az első helyen végzett Dolacsek László (Csány László Szakgimnázium), megelőzve Cselényi Annát (Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium), valamint Szabó Martint (Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium). A zsűri különdíjjal ismerte el Kiss Nelli (Kölcsey Ferenc Gimnázium), Mészáros Aliz (Ady Endre Gimnázium) és Zsebeházi Marianna (Kölcsey Ferenc Gimnázium) szavalatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában