Jubileumi következik

2019.12.11. 07:00

Az év végi tűzijáték is képre kerülhet még a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállításon

Jubilál a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás, 10. alkalommal kerülnek paravánra a leköszönő év legjobb fotóriporteri pillanatai.

Magyar Hajnalka

A sajtófotó kiállítás immár közismert logója

Fotó: ZH

A közönség ezúttal is Katona Tibor, Pezzetta Umberto, Seres Péter, valamint a Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázat válogatott képeivel találkozhat a Hevesi Sándor Színházban. A 10. kiállításhoz 6. alkalommal kapcsolódik pályázat, amire profi és amatőr fotósok jelentkezhetnek, 2019. január 1. és december 31. között készült, zalaegerszegi vagy a városhoz kötődő témájú képekkel.

A sajtófotó kiállítás immár közismert logója
Fotó: ZH

A tárlat, ahogy azt már megszokhattuk, az előző év, esetünkben 2019 közéleti, kulturális és sporteseményeinek emlékezetes pillanatait vonultatja fel. Változás azonban, hogy a januári tárlatnyitó februárra kerül át. Ennek oka, hogy többen nehezményezték, a pályázat decemberi zárása, illetve a kiállítás technikai előkészületei miatt az év vége legcsillogóbb eseményeit (karácsony, újévi tűzijáték) megörökítő felvételek már nem kerülhetnek be a kiállítás anyagába. A szervezők egyetértettek a felvetéssel, s hogy az időszűke ne okozzon gondot, a pályázat nevezési határidejét 2020. január 3-ra tolták ki. (Részletek a kiállítás közösségi oldalán.) Ezt követően lát munkához a zsűri, aminek tagjai: Benkő Sándor MÚOSZ-nagydíjas fotóriporter, Varga György, az MTI fotóriportere, valamint Tánczos György festőművész. A szakértők mustrája január közepén zárul, hogy melyik három kép kapja a zsűri díját, s kinek ítélik a Sajtófotósok Díját, arra a február 3-án esedékes verniszázson derül fény. A jubileumi tárlat megnyitására Bánkúti András Pulitzer-emlékdíjas fotóriportert, a Magyar Fotográfusok Háza egyik alapítóját kérték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában