Másodjára

2019.11.27. 17:30

Nyolc népdalkör adott műsort a zalaszentgróti találkozón

Idén második alkalommal rendezte meg a zalaszentgróti Mézespatkó Alkotóműhely és a Városi Művelődési Központ a népdalkörök találkozóját.

Szalay Csaba

A 2017-ben alakult zalaszentgróti Mézespatkó Népdalkör a színpadon Fotó: Szalay Csaba

A Csiszár Tiborné kezdeményezésére 2017-ben alakult Mézespatkó Népdalkör hét Zala megyei együttest hívott meg szombatra a rendezvényre. Baracskai József polgármester köszöntője után a találkozót levezető Lóránt Zsolt egymás után szólította színpadra és röviden bemutatta a népi ihletésű ruhákban fellépő együtteseket. A körülbelül másfél órás műsor végén a csoportok képviselői emléklapot kaptak és a polgármester ajándékát vehették át Vári Mária alpolgármestertől.

A 2017-ben alakult zalaszentgróti Mézespatkó Népdalkör a színpadon Fotó: Szalay Csaba

A vendégek köszönetüket fejezték ki Csiszár Tibornénak és Varga István igazgatónak a találkozó megszervezéséért. Befejezésül a rendezvény vendége, ifj. Horváth Károly népzenész a népdalkincs feltárásának, megőrzésének szükségességéről, az 50 évvel ezelőtt édesapja, Horváth Károly és alkotótársai által újra indított népdalkörök, „pávakörök” jelentőségéről beszélt. A közös vacsora előtt néhány szép népdalt is eljátszott brácsáján és énekelt a közönséggel együtt.

A találkozóval egy időben a Mézespatkó Alkotóműhely munkáiból az előcsarnokban rendezett kiállítást is megtekinthette a vendégsereg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában