Szegeden rendezik

2019.11.21. 16:00

Király László művei a kortárszenei napokon

E héten rendezik meg a Vántus Istvánról elnevezett kortárszenei napokat a dél-alföldi nagyvárosban az egyetem művészeti kara szervezésében. A koncertek zalai vonatkozásokkal is bírnak.

Arany Horváth Zsuzsa

Király László zeneszerző

Fotó: ZH / Archívum

A négynapos komolyzenei seregszemle felvonultatja a hazai kortárs zeneszerzők friss vagy korábban született műveit. A program névadója, az 1992-ben elhunyt Vántus István maga is Szegeden alkotott, két operát is jegyez tőle az operairodalom, de verseket is szívesen megzenésített.

Király László zeneszerző
Fotó: ZH / Archívum

Ebben a műfajban követi őt a zalai származású Király László, Erkel-díjas zeneszerző, akinek a művei a ma esti záró gálakoncerten csendülnek fel. A zeneszerző több zalai költő versére is írt zeneművet, egyebek között a 2006-ban elhunyt Pécsi Gabriella költeményei is az ő muzsikájával szólalnak meg. A szegedi kortárszenei napokon ma este az egyetem koncerttermében Király László–Mezei András Zsidó dalok című négytételes kompozíció hangzik fel, Altorjai Tamás (ének) és Maczelka Noémi (zongora) előadásában.

Király László zenedarabjai rendszeresen felhangzanak a Bartók rádió műsorában, legutóbb tegnap este hallhatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában