Szórakoztató vígjátékok sorozata

2019.10.29. 16:00

A lenti közönség több színház produkcióját is láthatja ebben az évadban

Zenés, szórakoztató darabokat láthat a közönség a bérletes előadások közt a művelődési központ szervezésében.

Korosa Titanilla

„A férfiak a fejükre estek” vígjáték Fotó: Turay Ida Színház

Fotó: Hurta Hajnalka

Elsőként Alessandro Capone – Rosario Galli Nő a tét! című vígjátékát tekinthették meg a Gergely Theáter művészeinek előadásában. A történet négy jóbarát helyzetkomikumokban bővelkedő, nem mindennapi kalandját mutatja be. Pino, Nicola, Ciccio és Gianni tizenkét éve minden hétfő este pókereznek. A macsóklub hangadó tagja bizarr ötlettel áll elő: egy nő társaságában tegyék emlékezetesebbé unalmas estéjüket! A NŐ meg is érkezik, de hogy mi sül ki ebből az estéből, az már legyen azok élménye, akik megnézik a közkedvelt nevettetők igazi örömjátéka nyomán a végletekig feszített vígjátékot. A darabot Gergely Róbert rendezte, de szereplőként is feltűnik benne, Lippai László, Forgács Gábor, Labancz Lilla mellett.

„A férfiak a fejükre estek” vígjáték Fotó: Turay Ida Színház

Novemberben a Pannon Várszínház hozza el Tímár Péter kedvelt, klasszikus darabjának színpadi változatát. A Csinibaba a hatvanas évekbe repíti vissza a közönséget. 1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. Mindenféle csinibabák és gézengúzok jelentkeznek, a nyertesek kiutazhatnak a Helsinkibe, a világ ifjúsági és diáktalálkozóra, és az ugyebár már Nyugat. Itt az alkalom, hogy az 1956-ban szétszakadt szerelmes kamaszpár ne csak levelek útján találkozhasson: Attilának meg kell nyernie valamilyen kategóriát, hogy az Amerikában élő Katinkájához kijusson. Mivel ő és barátai a csajozáson kívül máshoz nem értenek, ezért tánczenekart alapítanak.

Jövőre februárban folytatódnak a bérletes előadások Topolcsányi Laura – Berkes Gábor: A férfiak a fejükre estek című zenés vígjátékkal, a Lentiben évről évre rendszeresen fellépő Turay Ida Színház tagjainak előadásában. A darab főszereplője három becsapott, kijátszott és megalázott, válófélben lévő feleség. De vajon elviselik-e ezt a helyzetet, vagy a sarkukra állnak és visszavágnak? Sok kacagásra készülhet a néző... A darab rendezője Sztárek Andrea, a szereplők között látható lesz Détár Enikő, Xantus Barbara és Nyírő Bea is.

Márciusban Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című komédiája következik a József Attila Színháztól. A darab egy öltözőben játszódik, ahol két partjelző és egy futballbíró készülődik két csapat sorsdöntő összecsapására. Mint utóbb kiderül, a soron következő mérkőzés nemcsak a pályán várakozó csapatok, hanem a pályán innen levő bírói hármas szempontjából is fontos, főleg a futballbíró számára. A szerző könnyeztetőn kacagtató darabja méltán aratott sikert hazai és külföldi színpadokon egyaránt. A komédiát Sas Tamás rendezte, egyik szereplője Nemcsák Károly.

A férfiak után a nők következnek. A bérletes évadot Báldi Mária – Berkes Gábor A nők (is) a fejükre estek című zenés vígjátékával zárják, melyet ugyancsak a Turay Ida Színház művészei visznek színpadra Sztárek Andrea rendezésében. Mit csinál a Nő, ha már nem ennyi, de még nem is annyi!? És hirtelen ráeszmél: vészesen közeledik az utolsó utáni pillanat, amikor talán még… A férfiak a fejükre estek! című darab már jól ismert hősei mellett új szereplők is felbukkannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában