Erkel-díjas zeneszerző

2019.09.06. 07:00

Király László műve a magyar dal napján

Király László zalaegerszegi származású Erkel-díjas zeneszerző művei Budapesten és Szombathelyen is felhangzanak a közeljövőben.

Arany Horváth Zsuzsa

A Magyar Művészeti Akadémia zeneművészeti tagozata szeptember 8-án, vasárnap a Pesti Vigadóban rendezi meg a magyar dal napját, a műsorban Meláth Andrea énekművész egyebek között Király László Pécsi Gabriella verseire írt dalait is előadja. Szeptember 12-én, csütörtökön 19 órakor Szombathelyen a Bartók Teremben rendezik meg Király László szerzői estjét. A műsorban ősbemutatóként hangzik fel a Hálaének Zalának nyitány szimfonikus zenekarra (2004), majd a Zalatáj szvit szimfonikus zenekarra (1990) és a Göcseji legenda című kantáta (2011), mely szintén először hallható közönség előtt. Szólót énekel Gabrieli-Kiss József (bariton), Magyar Szilvia (mezzoszoprán), közreműködik a Pannon Voices Vegyeskar, Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában