Erdélyiek Zalában

2019.05.08. 10:00

Három erdélyi kötődésű szervezet mutatta meg magát Egerszegen

Jól sikerült, nagyon gazdag programot tudhat maga mögött a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület.

Matyovszky Márta

Éjfélig tartott a táncház

Fotó: Matyovszky Márta

Szombaton a zalaegerszegi Hangverseny- és Kiállítóterembe várták mindazokat, akik megszólítva érezték magukat a cím által: Erdélyiek Zalában. Volt bábelőadás, 5 próba, mint a mesében, kézművesprogram a gyerekeknek, népzenei hangverseny és táncház ifjaknak és felnőtteknek, ahol a zenét Németh Dénes és zenekara szolgáltatta.

Kihirdették az Erdély legszebb helyei fotópályázat eredményét, Kozma Júlia nyerte a fődíjat, az egyesület nyári mesetáborában való részvételt.

A rendezvényen három erdélyi kötődésű szervezet mutatta be magát. A 26 éve működő szamosújvári Téka Alapítványt az elnök, Balázs-Bécsi Attila által küldött videófelvételről ismerhették meg a jelenlévők.

Éjfélig tartott a táncház
Fotó: Matyovszky Márta

A szórványmagyarságot összefogó alapítvány életéről a korábban ott tevékenykedett Gaál Annamária beszélt. Ő időközben Zalába kerülve a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület aktív alapító tagjává vált. A 9 éve működő egyesületet Gaál Péter mutatta be.

A Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság Egyesület 16 évéről dr. Gyimesi Endre elnök adott tájékoztatót. Tolvaj Márta alpolgármester elmondta, Zalaegerszeg számára az erdélyi magyarsággal való kapcsolat fontos.

Az éjfél utánig zajlott program táncházzal zárult, zalai, moldvai, székelyföldi, kalotaszegi és mezőségi táncrenddel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában