Március elsején kezdődik

2019.02.25. 07:00

Nyílik már a Hóvirág – Üde, tavaszias programok a hetedik fesztiválon

Március elsején veszi kezdetét a határ menti kisvárosban a Hóvirág tavaszi művészeti fesztivál, melynek vendége lesz többek között a Guin­ness-világrekorder Rakonczay Gábor is.

Horváth-Balogh Attila

A szombathelyi General Harmony Singers, az acappella dzsesszvokál hazai úttörője

Fotó: ZH-archív

Dömők Józseftől, a programokat szervező Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójától megtudtuk, hogy a fesztivált immár hetedik alkalommal rendezik meg. A március közepéig tartó eseménysorozat elindításával az volt a céljuk, hogy a téli hónapok szürkesége után üde, frissítő kulturális kínálattal ünnepeljék meg a tavasz közeledtét, olyan programokkal, melyekből minden korosztály töltekezhet.

Az idei Hóvirág tavaszi művészeti fesztivál március elsején 18 órakor veszi kezdetét „Az én városom” címmel meghirdetett rajz-, irodalmi és fotópályázatra érkezett alkotások bemutatójával a könyvtárban, ahol bemutatkozik Roberto Fabbro, azaz Kovács Róbert letenyei származású acélszobrász is alkotásaival. Ugyanitt és ugyanekkor Letenyei múltidéző címmel fotókiállítás nyílik.

Másnap kerül sor a Letenye várossá nyilvánításának 30. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre, melynek keretében a polgármesteri hivatal dísztermében lép fel a General Harmony Singers énekegyüttes. Este fényfestés várja az érdeklődőket a Fő téren. Március 3-án rajtol el a 30 kilométeres jubileumi Diesel kerékpártúra.

A szombathelyi General Harmony Singers, az acappella dzsesszvokál hazai úttörője
Fotó: ZH-archív

Március 4-én Horváth Imre karnagy tart előadást a könyvtárban „Állatok farsangja és farsangi szokások a zenében” címmel. Másnap, azaz húshagyókedden este a „hórihorgas gólyalábasok” télűző busózása, tűzzsonglőrshow, valamint kiszebábu-égetés és maszkabál kínál kikapcsolódást.

Március 7-én a városi könyvtárban Mészáros T. László fotóművész díjnyertes kisfilmjeivel, valamint a Letenye társasjátékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A nőnapon Tabáni István énekes és a Letenyei Versmondó Kör tagjai köszöntik a hölgyeket.

Március 9-én a Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete 41. borbírálatára, valamint az Igricek és barátaik zenés estjére kerül sor. Március 11-én Rakonczay Gábor világjáró, Guinness-díjas világrekorder lesz a könyvtár vendége, majd 12-én ifjúsági filharmónia-hangverseny zárja le az idei, VII. Hóvirág tavaszi művészeti fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában