Színek az égből

2019.02.10. 08:00

Húszévesen a negyvenedik tárlata nyílik a zalai kötődésű Vollein Ferencnek

Immár a negyvenedik önálló festménykiállítására készül a zalai kötődésű Vollein Ferenc, aki évei számát tekintve épp a felénél, 20-nál jár.

ZH

A zalai publikum jól ismerheti már a fiatalembert, aki lapunk hasábjain is rendre számot ad sikereiről.

Vollein Ferenc munkáiból korábban már három kis kiadvány is megjelent; 30 hazai és nemzetközi képzőművészeti pályázaton nyert első vagy más rangos helyezést; művei fellelhetők hazai és külföldi köz- és magángyűjteményekben, többek között a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményben is.

Balatoni tündérország III.
Fotó: ZH

A jubileumi, 40. önálló kiállításnak Székesfehérvár ad otthont, a Színek az égből című tárlat február 14-én, csütörtökön 17 órakor nyílik meg a Szabadművelődés Házának Kondor Béla termében.

A zalai fiatal bemutatkozó programján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mond köszöntőt, az alkotót annak mentora, Szemes Péter esztéta, irodalomtörténész méltatja. Vollein Ferenc különösen büszke rá, hogy ilyen fiatalon már a 40. tárlata megnyitóján vehet részt.

Cinque Terre, Riomaggiore
Fotó: ZH

A szóban forgó kiállításon bemutatja legújabb munkáit, köztük az őszi toscanai tanulmányút élményeit feldolgozó műveket, valamint a Szent Ferenc az egyiptomi szultán előtt című képét, amelyről tervei szerint részletesen is szól majd a megnyitó keretében. Ez az alkotás egy 800 évvel ezelőtti eseményt örökít meg, amint az ötödik keresztes hadjárat idején, 1219-ben Egyiptomban Assisi Szent Ferenc életét kockáztatva Melek-el-Kamel szultán elé járul, hogy a keresztény és a muzulmán vallás békéjét hirdesse. Érdekesség, hogy Szent Ferenc úgy volt akkoriban a keresztény világ egyik szellemi vezére, hogy soha nem töltött be hivatalos egyházi pozíciót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!