Művésztelep

2018.07.10. 12:00

Közeleg a VIII. piknik Cserszegtomajon

Július 14. és 20. között rendezi meg VIII. művésztelepét a MŰSZAK, azaz a Művészek Szabad Alkotóközössége.

Magyar Hajnalka

A MŰSZAK kemény magja a tavalyi kollekciót bemutató tárlaton Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap

A Takács Ferdinánd és Takács- Szencz Lívia által szervezett kulturális pikniknek ez alkalommal is kettejük cserszegtomaji háza, udvara ad otthont. A program fő tartalmi vázát idén a 120 éves Balatoni Múzeum előtti tisztelgés adja.

A MŰSZAK kemény magja a tavalyi kollekciót bemutató tárlaton Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap

A művésztelep első napján, július 14-én 18 órakor kiállítás nyílik a közgyűjteményről, amit Havasi Bálint múzeumigazgató nyit meg. Novák Mihály fotográfus is bemutatkozik ugyanekkor, a Bácskából jöttem című, történeti fotóeljárással készült felvételeket felvonultató tárlatot Illés Major Julianna nyitja meg. Horváth Péter versmondó jóvoltából a költészet sem hiányzik a nyitónap programjából, ami nem meglepő, hiszen az irodalom és a képzőművészet mindig is kéz a kézben járt e művésztelepen. Az idei táborban például 30 képzőművész és 7 irodalmár alkot egymás mellett. Július 18-án, 18 órától akciófestést és irodalmi estet ugyancsak rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában