Várják a látogatókat

2018.06.19. 18:30

Pénteken nyit a Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep

Húsz alkotó részvételével nyitja meg kapuit pénteken a 13. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep.

Magyar Hajnalka

Képünk tavaly készült, jobbra Buday Mihály Fotó: archív

Húsz alkotó részvételével várja látogatóit péntektől a 13. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep. Ez alkalomból tárlat nyílik a Porta Tájházban Balogh István Péter festőművész alkotásaiból, aki visszatérő vendége az eseménynek. Köszöntőt mond Buday Mihály, a művésztelep vezetője, Eke László, Kávás polgármestere, az egyhetes tábort Kovács Dezső, Zalaszentgyörgy polgármestere nyitja meg. A műsorban fellép a Magyarucca zenekar.

Képünk tavaly készült, jobbra Buday Mihály Fotó: archív

A művésztelep egyidejűleg számos kísérőprogramot kínál az érdeklődőknek. Szombaton Czafit Bence gitárkoncertje szól 19 órától a tájházban. Ugyanitt tartják vasárnap Szabó Erika színésznő irodalmi estjét. Utóbbi érdekessége, hogy ugyanekkor leplezik le Zajácz Tamás bőrműves iparművész testplasztikáját, amely a színésznőt ábrázolja.

Hétfőn a művészek, illetve a helybéliek focicsapata küzd meg egymással, szerdán a felvidéki Kalandor zenekar ad koncertet, csütörtökön pedig borkóstolót rendeznek. Pénteken 19 órakor megnyílik a művésztelep zárókiállítása. Ennek a kultúrház ad majd helyet, és a műsorban fellép Huszti Bernadett Mária operaénekes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában