Táncest

2018.04.09. 11:30

Fergeteges gálaesten mutatta be régi és új koreográfiáit a Premier Táncklub Nagykanizsán

Régi, versenydíjas, és kifejezetten erre az alkalomra készült vadonatúj koreográfiákkal került sor szombat este a HSMK-ban a Premier Táncklub gálaestjére.

Horváth-Balogh Attila

A gálát a Made in Hungária című koreográfia nyitotta, mellyel a lányok aranyérmet érdemeltek ki tavaly az olaszországi táncversenyen

Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

A Hevesi Sándor Művelődési Központ Premier Táncklubja 18 évvel ezelőtt alakult meg 4 taggal, ma pedig már félszáz táncost tudhat a soraiban.

A gyékényesi Anna-bálon kezdődött

– Négyen hoztuk létre a táncklubot azzal a céllal, hogy a dél-zalai városban minél szélesebb körben népszerűsítsük a látványtáncot, amely akkoriban még újdonságnak számított – idézte fel a kezdeteket a táncklub vezetője és koreográfusa, Mioveczné Németh Petra. – Az első nyilvános fellépésünk Gyékényesen volt, az Anna-bálon, akkor még csak olyan 15-17 évesek lehettünk.

Aztán a legendás kanizsai sörfesztivál következett, ahol nagy sikert arattunk és azt követően már folyamatosan jöttek a felkérések, egyre többfelé hívtak minket. Ekkor már elengedhetetlenné vált, hogy egyesületet alapítsunk és profi táncosoktól tanuljunk. A zalaegerszegi Gála Társastáncklub alapítója, Kuzma Ferenc a szervezeti dolgokban volt segítségünkre, gyermekei, Kuzma Péter és Renáta pedig tánckoreográfiákat tanítottak nekünk.

Azóta minden gálánkra meghívjuk az egerszegi csapatot, hogy együtt ünnepeljünk, de más módon is tartjuk velük a kapcsolatot. Három éve pedig részt vesz a növendékek felkészítésében a budapesti táncos és próbavezető, Koska Melinda is, aki immár 22 éve táncol. Hazai és külföldi musicalekben, operettekben, így például az Operaház fantomjában, a Valahol Európában, a Csókos asszonyban és a Hotel Mentholban láthatta őt a közönség. Melindát is meghívtuk a gálára, aki a Notre Dame-i toronyőr című musical egyik sikerdalára, a Belle-re adta elő Bakó Gábor koreográfiáját.

A gálát a Made in Hungária című koreográfia nyitotta, mellyel a lányok aranyérmet érdemeltek ki tavaly az olaszországi táncversenyen
Fotós: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Ma már ötvenen táncolnak

Petra azt is elmondta: ma már 50-en táncolnak a Premier Táncklubban, ahol 3 korcsoportban folyik a munka.

– Nagycsoportos ovis és alsós iskolás, felső tagozatos, illetve középiskolás-egyetemista korcsoportokban táncolhatnak a gyerekek – folytatta. – Az elmúlt évek alatt több szép eredményt is sikerült elérnünk, ezek közül kiemelném a tavaly májusit, amikoris növendékeink Olaszországban jártak egy nemzetközi megmérettetésen.

A több napos versenyen a versenyzők közel 150 produkcióval modern tánc, balett, hip-hop, open, musical és jazz kategóriában mérték össze tudásukat. Mi 2 számmal készültünk a megmérettetésre. Az ABBA című koreográfiánk az erős mezőny ellenére a 2. helyet érdemelte ki, a Made in Hungária című produkciót pedig aranyéremmel jutalmazta a zsűri.

Végül a koreográfus hozzátette: májusban ismét Olaszországba utaznak egy újabb versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában