Kultúra

2018.01.24. 10:30

Vers és a természet ihlette képek Vonyarcvashegyen

Pénteken zárult a VIII. Helikon Taverna Nemzetközi Művésztelep, ahol egy témát feldolgozva alkottak a festők.

Keszey Ágnes

Takács-Szencz Lívia és Takács Ferdinánd Fotó: Illés Major Julianna

A Helikon Tavernában múlt hét péntekig tartó alkotó héten az épített és a természeti környezetet jelenítették meg a török költő Serdar Ünver versének ihletésére.

Takács-Szencz Lívia és Takács Ferdinánd Fotó: Illés Major Julianna

A művésztelep rendezője Fodor Márk, a Taverna ügyvezető igazgatója, a kurátor és művészeti igazgató pedig Illés Major Julianna volt. Tőle megtudtuk: a négy országból érkezett művészek harminc alkotást készítettek, akril és olajtechnikával dolgoztak.

- A művészet mindig fontos része marad az ember életének és az önmegvalósításnak. Mások önmegvalósításának segítése is fontos, még akkor is ha a technikai eszközök gazdag tárháza miatt sokan azt gondolják, hogy ez nem így van. Tartalmat az embernek a saját alkotókészsége ad igazából- vallja a művészeti igazgató.

A művésztelep résztvevői. Jobb oldalon Takács-Szencz Lívia és Takács Ferdinánd, valamint Serdar Ünver, hátul Fodor Márk Fotó: Illés Major Julianna

Magyarországról Illés Major Julianna, Takács-Szencz Lívia és Takács Ferdinánd alkotott, s érkeztek művészek Üzbegisztánból, Törökországból és Szerbiából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában