Mesés Zala

2017.10.19. 18:45

Zala megye szépségei – a diákok szemével

A megye épített örökségét mutatja a megyei kormányhivatal által kiadott Mesés Zala című kötet, melynek különlegessége, hogy gyermekek rajzain keresztül ismerkedhet nevezetességekkel a könyvet lapozgató.

Keszey Ágnes

Minden alkotó átvehette a Mesés Zala című kötetet a bemutatón- így Balogh Lujza is. Manninger Jenő adta át a könyvet, mellette dr. Sifter Rózsa

Fotó: Keszey Ágnes

A zalaszántói tájház kertjében mutatták be t a Zala Megyei Kormányhivatal gondozásában megjelent Mesés Zala című kötetet.

A könyvet forgatva nem csak olvashatunk megyénk településeiről, jellegzetes és nevezetes épületeiről és történetükről, hanem képeket nézve is ismerkedhetünk épített örökségünkkel- egyedi módon, hiszen az előző években a megye diákságának meghirdetett rajzpályázatokra beérkezett alkotások illusztrálják a kiadványt.

Fotós: Keszey Ágnes

– Kreatív munkáikkal bemutatják azt az épített környezetet, ami körülvesz minket, felfedeznek olyan épületeket, amelyek mellett a mindennapokban elmegyünk, nem tűnik fel, mert mindig ott voltak. Ezek az alkotásokon visszaköszönnek, rácsodálkozunk, hogy milyen szép is a környezetünk – méltatta több mint ötven – különböző technikákkal készült – alkotást tartalmazó kötetet dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében a megye és a kötet bemutatójának otthont adó település épített örökségeiről szólt, majd a Mesés Zala című kötetet szerkesztő Lengl Zoltán állami állami főépítész mutatta be könyvet. Szólt arról is, hogy az önkormányzatok számára kötelező feladat a településképi arculati kézikönyvek készítése – így nem csak a rajzpályázatok, hanem ennek kapcsán is kihangsúlyozta, hogy már gyermekkortól kezdve rá kell irányítani az épített környezetre.

Minden alkotó átvehette a Mesés Zala című kötetet a bemutatón- így Balogh Lujza is. Manninger Jenő adta át a könyvet, mellette dr. Sifter Rózsa
Fotós: Keszey Ágnes

- Így felnőtté válva ez az értékmentő munka tovább folytatható. A négy év alatt elkészített pályaművek olyan minőségben készültek el, melyek arra sarkalltak minket, hogy minél szélesebb közönségnek juttassuk el ezt a kiadványt -ismertette a főépítész a bemutatón, ahol minden fiatal alkotó,a kinek műve szerepel a könyvben, egy-egy példányt vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában