Oktatás

2017.09.24. 07:00

Várostörténeti előadással kezdődött a Szenior Akadémia őszi féléve

Elkezdődött csütörtökön Zalaegerszegen a Szenior Akadémia új féléve, körülbelül 250 ötvenöt év feletti hallgató ült be a BGE Gazdálkodási Karának nagyelőadójába.

Szabó Judit

Az önkormányzat és az egyetem együttműködésével évek óta folyik a szenior akadémiai program, amelyre 55 év felettiek iratkozhatnak be, s ingyenesen ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak a gazdálkodási karon. Az őszi félév csütörtöki megnyitóján elsőként Lambertné Katona Mónika dékán köszöntötte a népes hallgatóságot. Elmondta, hogy erre a félévre is gazdag programot állítottak össze, és hangsúlyozta: céljuk az is, hogy a rendezvénysorozattal az egyetem még inkább bekapcsolódjon a város életébe.

Lambertné Katona Mónika elmondta, bízik abban, hogy minden fejlesztésnek, ami a jövőben a karon megvalósul, a Szenior Akadémia hallgatói is haszonélvezői lesznek. Most például azon dolgoznak, hogy a nagyelőadó egy éven belül megújuljon. Azt is tervezik, folytatta, hogy a 2017/2018-as tanév második félévében a Szenior Akadémiára járók a statisztikai létszámot gyarapító hallgatói lehessenek a karnak, akár heti rendszerességgel kurzusokon, tanórákon vehessenek részt. Többek között nyelvi és informatikai képzéseket ajánlanak majd nekik, de a közgazdász szakmához kapcsolódó kurzusokat is választhatják várhatóan. Jelenleg ismeretterjesztő előadásokon látják őket vendégül, az első alkalommal, rögtön a megnyitó után dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg díszpolgára és egykori polgármestere, nyugalmazott levéltárigazgató Zalaegerszeg történeti képeskönyvét mutatta be a társszerkesztővel, Seres Péter fotóriporterrel, a Zalai T-Ma Kiadó vezetőjével.

Fotó: Katona Tibor

Ezt megelőzően, még a megnyitón Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte a padsorokban helyet foglalókat, s elmondta, hogy az akadémia őszi félévének kezdete egyben az idősek hónapjának nyitánya is. A polgármester megemlékezett Boda Lászlóról, a megyei idősek tanácsa néhai elnökéről, aki a zalaegerszegi Szenior Akadémia ötletgazdája volt. A rendezvény résztvevőit Pácsonyi Imre, a megyei önkormányzat alelnöke, a megyei idősek tanácsa elnöke szintén üdvözölte.

Ebben a félévben még öt előadás várja a hallgatókat, szó lesz a vadászatról, a színházról, az idősek pénzügyeiről és egészségéről, valamint az Egyesült Királyság kilépéséről az EU-ból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában