Kiállítás, gitársuli, mesevetélkedő

2018.09.19. 11:00

Változatos programokkal vár minden érdeklődőt a Csácsbozsoki Ősz

A csácsbozsoki településrészi önkormányzat, a helyi művelődési ház és könyvtár, az Izsák-iskola, a Szivárvány téri óvoda, valamint az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub szeptember 20-án, csütörtökön 18 órakor volt kollégánk, Győrffy István nyugalmazott főszerkesztő képeiből nyíló kiállítással indítja el a Csácsbozsoki Ősz idei programsorozatát.

ZH

A Megérett a szőlő című kép a kiállításról Fotó: Győrffy István

A Csácsi-hegyi évszakok című, természetfotókból álló tárlat az Izsák-iskola Dús László galériájában október 10-ig lesz látható. Másnap abból az alkalomból rendeznek Party-napot, hogy átadják az intézmény új épületszárnyát, amelyben a földszinten multifunkcionális termet alakítottak ki, ahol délelőtt tanórák lesznek, délután pedig a helyi közösségek használhatják.

Készült egy kis konyha is, továbbá szociális helyiségek kerültek kialakításra. Az emeletre a könyvtár költözött, a régi könyvtár helyén pedig két tantermet nyitottak. A vidám családi délután az iskola udvarán 15 órakor kezdődik. A későbbiekben is számos program zajlik majd, szeptember 26-án lesz például gitársuli, író-olvasó találkozó, melynek vendége M. Kácsor Zoltán meseíró lesz, 27-én pedig mesevetélkedőt tartanak a könyvtárban a gyerekeknek. Október 6-án 14 órakor ünnepélyes keretek közt avatják fel a Csácsi-hegyi kápolna kertjében a közösségi épületet.

A Megérett a szőlő című kép a kiállításról Fotó: Győrffy István

A Nóta szól a város felett című programra várnak minden nóta- és borkedvelőt. Véradással és ingyenes szűrővizsgálattal folytatódik az őszi rendezvénysorozat október 10-én, szerdán 14 és 18 óra között az Izsák-iskola multifunkcionális termében. Ha ősz, akkor nem hiányozhat a Tök jó program mindenkinek! című kézműves foglakozás sem a kínálatból. Az iskola aulájában készítenek töklámpásokat, majd közös lámpagyújtásra is sor kerül az október 11-én 15 órakor kezdődő összejövetelen. Az idősek napja alkalmából október 12-én 17 órára műsoros estre és vendéglátásra várják a településrész nyugdíjasait az Izsák-iskolába. Október 14-én lehetőség lesz a csácsbozsoki arborétumot is megtekinteni. 10 és 14 órakor indítják a sétát az arborétum parkolójából. A Szivárvány téri óvoda november 9-én 16 órára minden érdeklődőt Márton-napi lámpás felvonulásra vár. Az Izsák-iskola elől induló menet végigvonul a településrész utcáin, majd visszaérkezik az iskolához, ahol teával és libazsíros kenyérrel fogadják őket. A szervezők kérik, mindenki saját lámpással érkezzen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában