Kutya jó

2018.07.18. 11:30

Vakációs program a kanizsai állatmenhelynél

Gyermekzsivajtól és kutyaugatástól hangos a menhely a hét folyamán – az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület vakációs programjának köszönhetően.

Szabó Zsófia

A nagy séták közben jólesik a pihenés gyereknek és kutyának egyaránt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Varga Károlyné, a civil szervezet elnöke hangsúlyozta: elsősorban azt szeretnék tudatosítani a gyerekekben, hogy a négylábúaknak nem csak simogatásra van szükségük, és nem „játékszerek”.

– Az etetés, a pórázzal történő helyes sétáltatás, a kutyák szocializációja vagy az ürülékük összegyűjtése is a feladata a gazdinak – fogalmazott. – A gyerekek szerencsére az állattartók teendői iránt is nyitottak. Nem csak kényeztetik a kutyákat. Gondoskodnak is róluk a táborban. Volt már olyanra is példa a korábbi programjaikon, hogy egy táborlakó örökbe fogadta a rá­bízott kutyát.

A legifjabb állatvédő, a hat­éves Kundár-Varga Hanna legszívesebben hazavezette volna zsemleszínű védencét, Cilit.

A nagy séták közben jólesik a pihenés gyereknek és kutyának egyaránt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Otthon már van három kutyám – csacsogta a kislány. – Nem tudom, Cilit elfogadnák-e, ezért csak a táborban szeretgetem.

Nem messze egy fekete puli élénk ugatása még a gyerek­sereg zsibongását is elnyomta.

– Bözsi temperamentumos kutya, folyton pörög-forog – mondta egy másik táborlakó, Beke Barnabás, aki visszatérő „vendég” a táborban. – Sajnos haza nem vihetem, mert kicsi a kertünk. Azért remélem, a szüleim egyszer meglepnek egy kutyával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában