Elismerték a dolgozókat

2018.04.23. 07:00

Ünnepséget tartottak a bölcsőde napján Zalaegerszegen

Évről évre nő az igény a bölcsődei gondozás iránt, emiatt a megyeszékhelyi közel négyszáz férőhely bővítése is szóba került.

Arany Gábor

Az elismerések átadása utáni pillanat: (balról) Tóthné Gróf Andrea, Vigh László, Korán Tiborné, Prenner Zsuzsanna, Krokker Ferencné, Bonnyár Kálmán, Csehné Drabik Ildikó, Balaicz Zoltán, Németh Erika

Erről is beszélt érdeklődésünkre Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője, szombaton a bölcsődék napja alkalmából rendezett ünnepség előtti percekben. Ez a nap 2010-től államilag elismert ünnep a kisgyermekgondozó intézményekben dolgozók számára. Ezzel emlékeznek arra, hogy 1852-ben április 21-én nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten, a Kalap utcában.

A világon az első bölcsőde egyébként Párizsban kezdte meg működését 1844-ben, s pár év múlva már közel 400 hasonló intézmény várta a gyerekeket számos országban. A bölcsődék létrejötte összefüggött az iparosodással, a nők munkavállalásával.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte, nemcsak az ünnepen, hanem mindennap fel kellene hívni a figyelmet az itt dolgozók munkájának fontosságára. Hiszen ők azokat nevelik, akiktől függ a jövőnk. Kitért arra is, hogy a városi óvodák, általános iskolák felújítása után a város négy bölcsődéjének korszerűsítése is elkezdődött. A Napsugár utcainál ez már meg is történt, a Cseperedőben pedig a 150 millió forint értékű munka elkezdődött. A másik kettő modernizálásához pedig uniós támogatásért pályázik a város.

Az elismerések átadása utáni pillanat: (balról) Tóthné Gróf Andrea, Vigh László, Korán Tiborné, Prenner Zsuzsanna, Krokker Ferencné, Bonnyár Kálmán, Csehné Drabik Ildikó, Balaicz Zoltán, Németh Erika

Az ünnep évről évre alkalmat ad a kiemelkedően teljesítő dolgozók elismerésére. A díjakat Balaicz Zoltán és Vigh László országgyűlési képviselő nyújtotta át. Az év kisgyermeknevelője címet Korán Tiborné kapta, az év technikai dolgozója elismerést Bonnyár Kálmán vette át. Intézményenként is adtak át oklevelet. Csehné Drabik Ildikó (Cseperedő), Németh Erika (Napsugár), Nagy Lajosné (Tipegő), Krokker Ferencné (Űrhajós) kapott oklevelet.

A legjobb közösségnek járó elismerést az Űrhajós Bölcsőde kollektívája nevében a vezetőjük, Tóthné Gróf Andrea vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában