„Aranyos” Őszirózsák

2018.02.22. 08:00

Újabb fesztiválon szerepelt sikerrel az eszteregnyei dalkör

Az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör a VII. Országos Népek Tánca, Népek Zenéje fesztivál döntőjében arany minősítést szerzett.

Horváth-Balogh Attila

A dalkör a harkányi siker után. A fényképről a csapat két tagja hiányzik Fotó: Őszirózsa Dalkör

 

Mint Bogatin Sándor, a 14 tagú dalkör vezetője lapunknak elmondta: nem a mostani az első alkalom, hogy ilyen szép sikert érnek el a megmérettetésen.

– Tavaly múltunk 10 évesek, s évente 45-50 fellépésünk van különféle rendezvényeken, falunapokon – mutatta be a csapatot röviden Bogatin Sándor. – Lakóhelyünkön is részt veszünk minden rendezvényen, az előkészítésükben, a lebonyolításukban, s évi hagyományos programunk a dalostalálkozónk, melyen 200-250 dalos barátunk vesz részt a térségből. Azt csak megjegyzem, hogy ennek általában elég magas a költségvonzata és sajnos, ennek finanszírozására nemigen van állami támogatás, vagy pályázati forrás. Ha mégis, olyan kis összegű, hogy a támogatás nagy részét elviszi a pályázatíró munkadíja.

A dalkör a harkányi siker után. A fényképről a csapat két tagja hiányzik Fotó: Őszirózsa Dalkör

Hozzáteszem, ezzel nem csak mi vagyunk így, hanem a többi egyesület is. Szép-szép, hogy őrizni kell a néphagyományokat, de pénz nélkül az sem egyszerű. Na, erről ennyit, vannak azért nagyon szép és örömteli dolgok is az életünkben, például ez a mostani siker.

A dalkör vezetője jelezte: a kétévente megrendezett Országos Népek Tánca, Népek Zenéje Fesztivál előző, tavalyelőtti rendezvényén is részt vettek és akkor is arany minősítéssel tértek haza. Akárcsak most.

– Az elődöntőben 48 pontot értünk el, ezt követően a zsűrivel megvitattuk a hibákat, s igyekeztünk azokat kiküszöbölni. Ennek köszönhető, hogy a Harkányban megrendezett döntőben már megkaptuk a maximális 50 pontot, ami arany minősítést ért. A szakmai tapasztalatokon, fejlődési lehetőségen és a siker fölött érzett örömünkön túl azért is szívesen méretjük meg magunkat ezen a seregszemlén, mert a szép eredményt elérők kedvezményes utazásokon vehetnek részt és ezek kiválóak a közösségépítésre is – árulta el végül Bogatin Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában